Slovenija
54 ogledov

"Za blokado krivi revizorji"

Igrišče za golf Shutterstock
V Smledniku zavračajo očitke.

"Igrišče v trenutku revizijskega pregleda res ni bilo v funkciji, saj je bilo še v fazi dolgotrajne sanacije uničenja igrišča, zato smo revizorjem predlagali neodvisnega strokovnjaka gradbene stroke, ki bo potrdil, da so bila izvedena vsa dela in vgrajeni vsi materiali v skladu z pogodbo, vendar naši predlogi niso bili upoštevani," na očitke, da je Bruselj zamrznil evropska sredstva Sloveniji, med drugim zaradi nikoli zgrajenega igrišča za golf v Smledniku, odgovarja Marko Štirn iz Diners Golf & Country Cluba Ljubljana.

Kot dodaja, je bilo v njihovem primeru ugotovljenih 92 odstotkov pravilnih stvari in osem odstotkov nepravilnosti, zaradi katerih ministrstvo za finance od njih zahteva vrnitev vseh nepovratnih sredstev. Teh, poudarja, ni 3,3, kot so navajali mediji, ampak le 1,1 milijona.

Tekoči projekti gredo naprej

Evropska komisija je zamrznila izplačilo 242 milijonov evrov, potem ko je urad za nadzor proračuna za leto 2011 ugotovil za 4,5 milijona evrov goljufij. Pri 71 pregledanih evropskih projektih je nepravilnosti ugotovil pri 34. Poleg golfišča v Smledniku se je v zvezi s tem v medijih omenjal predvsem domnevno nikoli opravljen nakup medicinske opreme s strani podjetja Instrumentation Technologies.

Ministrstvo za gospodarstvo sicer poudarja, da tekoči projekti, ki se izvajajo iz evropskih programov, tečejo nemoteno. Sredstva iz bruseljske blagajne so za pokritje EU dela po njihovih pojasnilih namreč na voljo na podračunu Banke Slovenije. "Na tem podračunu imamo namreč naložena EU-sredstva in ta zadoščajo za pokritje EU dela vsaj do konca letošnjega poletja," so zatrdili včeraj.

Komentarjev 5
  • JANEZON 11:26 19.julij 2013.

    Še ena velika laž z ministrstva.Enostavno ta gnoj,ki je preplačan za svoje nedelo noče delati, še tisto kar naredijo je goljufija.........

  • MarlboroNoteII 09:29 19.julij 2013.

    Ne razumem kako lahko pišete takšne neumnosti. Revizorji so odkrili goljufijo. In sedaj ni krivec goljuf, temveč tisti, ki je goljufijo odkril... Se pravi, da je tisti, ki odkrije goljufijo, korumpiran, tisti, ki pa goljufa za velike denarje, pa je ...prikaži več nedolžna ovčka.... Dajte no malo pameti uporabit.

  • Specijalec 09:15 19.julij 2013.

    Najlažje jih opišemo z besedo Mafija...