Slovenija
21 ogledov

Za božič bo pihalo do 70 km/h

Veter Shutterstock
Božič bo poleg spomladanskih temperatur in dežja zaznamoval močan veter. Kot opozarjajo na Agenciji RS za okolje (Arso), bo od torkovega zgodnjega jutra do večera predvsem na Štajerskem in v Prekmurju ter v višjih legah Notranjske in Kočevske pihal okrepljen jugozahodnik. Njegova hitrost bo presegala 70 kilometrov na uro.

Kot so zapisali na Arsu, bo danes popoldne v zahodni Sloveniji in v osrednjem delu države pretežno oblačno, drugod še večinoma jasno. Zvečer se bo v višjih legah in ponekod po nižinah začel krepiti jugozahodni veter. V torek sredi dneva in zgodaj popoldne lahko njegovi sunki na severovzhodu dosežejo tudi hitrost 100 kilometrov na uro.

V torek bo v hribovitem svetu zahodne in južne Slovenije že občasno rahlo deževalo, v vzhodnih krajih pa bo še deloma sončno. Tam bo tudi pomladno toplo, saj bodo najvišje temperature segle tudi do 14 stopinj Celzija. Tudi drugod po Sloveniji pa ne bo prav zimsko, saj meteorologi napovedujejo temperature med šest in 12 stopinj Celzija.

V sredo bo zadišalo po zimi

Po zimi bo znova zadišalo v sredo. Po nižinah bo sicer deževalo, a se bo meja sneženja popoldne spustila do nadmorske višine okoli 500 metrov. V noči na četrtek pa bodo padavine ponehale in do jutra se bo zjasnilo, še napovedujejo na agenciji za okolje.

Komentarjev 2
  • rogg 23:52 24.december 2012.

    Razpihalo bo črnosrajčnike.

  • Scott 19:07 24.december 2012.

    Naj razpiha ta komunizem,ki se širi po naši deželi!