Slovenija
11 ogledov

Za božičnico do konca

Elektrika Boštjan Tacol
Ker pogovori doslej niso prinesli zbližanja stališč uprave Elektra Primorske in stavkajočih, slednji že tretji dan ne bodo delali. Sindikati vztrajajo, da jim pripada 1465 evrov bruto nagrade in ne le 354, kot bi jim jo radi izplačali v podjetju.

Stavka se zaradi neizpolnitve zahtev stopnjuje v skladu z načrti stavkovnega odbora. Doslej odjemalci električne energije niso čutili nikakršnih posledic.

Uprava je sicer sprva nameravala znižati nagrade zaposlenim s 1465 evrov bruto na 354 evrov bruto, v sredo pa je predlagala uskladitev glede opredelitve temeljnih poslovnih ciljev, ki so pogoj za izplačilo nagrad. Sindikalisti vztrajajo, da je odločitev, da zaradi slabšega poslovnega izida od pričakovanega uprava zniža praznično nagrado zaposlenim, kršitev kolektivne pogodbe. Uprava je sicer predlagala, da bi poleg doseganja načrtov investicijskih vlaganj, vzdrževanja in storitev za trg kot enega temeljnih poslovnih ciljev opredelili tudi doseganje načrtovanega poslovnega izida družbe za leto 2011. V sindikatu pa se s tem ne strinjajo. Po njihovem je doseganje načrtovanega poslovnega izida lahko le posledica uresničitve prvih treh ciljev in zato ne more biti postavljen kot temeljni cilj.

Uprava je prejšnji teden sicer predlagala ustanovitev arbitražnega sveta, a je sindikat to možnost zavrnil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.