Slovenija
68 ogledov

Za božičnico mimo direktorja

Andrej Fištravec Nino Verdnik
Nadzorni svet sprejel sklep o božičnici. Župan napovedal posledice.

"Na skupščini čim prej razrešite ta nadzorni svet. To ni prva stvar, ki jo je predsednica storila. Opozoril sem vas že na dogodek z začetka mandata, ko so si želeli nadzorniki izplačati deset tisoč evrov nagrade," je na včerajšnji seji mestnega sveta mariborske občine na župana Andreja Fištravca apeliral svetnik Stojan Auer (LPR).

Minuli petek je namreč nadzorni svet mariborske Snage sprejel predlog sindikata in sklep, da delavcem izplačajo 600 evrov božičnice. A je to storil brez vednosti začasnega direktorja Bernarda Majheniča, ki se je takrat vračal z obiska na Kitajskem. "To je popolnoma nelogično," je opozoril Auer in dejal, da bi takšen predlog nadzornikom moral dati direktor, ne sindikat.

Sklep je bil že sprejet

Fištravec je svetnikom najprej pojasnil, da mu je predsednica nadzornikov Rebeka Kovačič Lukman v soboto dejala, da sklepa o božičnici niso sprejeli, da pa o tem razmišljajo. "In sem tudi povedal, da je to nevzdržno," je dejal župan. A je uprava po nekaj telefonskih klicih kmalu ugotovila, da temu ni tako in da je sklep že sprejet. Fištravec je nato še enkrat poudaril, da uprava tega ne podpira in da sledijo konsekvence.

"600 evrov je preveč"

Kaj bo storil Majhenič, direktor, ki se podpiše pod sklep o izplačilu plač in preostalih nagrad, nam ni uspelo izvedeti, več naj bi povedal danes.

Medtem pa je sklep na družabnih omrežjih že sprožil neodobravanje: da je Snaga vendar javno podjetje, da želi podjetje po drugi strani dvigniti cene storitev in da je 600 evrov božičnice 
preveč.

Komentarjev 3
  • mirko 11:12 04.december 2013.

    Saj konkurenca obstaja (Saubermacher in še kdo). Problem da se konkurenca onemogoča je korupcija v občinah, ko se podeljuje koncesija podjetjem. Ena taka korupcija pri podeljevanju koncesije pogrebnemu podjetju Panek d.o.o. je v občini Oplotnica. Panek d.o.o. iz Slovenske bistrice ...prikaži veče ti za pogrebne stroške za svoje usluge zaračuna 2.500 evrov. To pa samo za to, da odprejo pokrov za žaro na grobu in nošenje žare ter križ, ki ga kasneje odnesejo. Očitno ima oplotniški župan Orter osebne koristi od Panek d.o.o.

  • Avatar roksa
    roksa 09:57 04.december 2013.

    Ka te onim pubecom ko surfajo pa vam kante praznijo nebi dali 600 ojrof nagrade!?!

  • puys 08:46 04.december 2013.

    Uvedba konkurence in ukinitev določenih 'javnih' firm, bi rešila ta problem.