Slovenija
23 ogledov

Za Celovške dvore 200 ponudb

Celovški dvori Boštjan Tacol
Stečajni postopek. Cena kvadratnega metra bo znana, ko jo bosta potrdila sodišče in NLB.

Včeraj se je iztekel rok, do katerega so morali morebitni kupci oddati nezavezujoče ponudbe za nakup 281 stanovanj v Celovških dvorih. Prišlo jih je okoli 200, ampak jih Bojan Klenovšek, stečajni upravitelj Vegrada-AM, ki je bil investitor tega projekta, do jutri pričakuje še nekaj. “Danes je še veliko ogledov; od začetka avgusta do petka jih je bilo 1.687. Ob tem je treba opozoriti, da so si isti ljudje hkrati ogledali več stanovanj.”

Cen ni razkril

Koliko denarja so ponudili za stanovanja, Klenovšek ni razkril. Poleti so na eni od dražb nekaj stanovanj v soseski ponudili tudi za 1.600 evrov za kvadratni meter, vendar jih ni nihče kupil. Zato nepremičninski agent, s katerim smo se pogovarjali, pričakuje, da bodo ljudje ponudili okoli 1.500 evrov za kvadratni meter, še manj pa za tista s slabšimi tlorisi, predvsem s terasami, večjimi od stanovanj.

Za zbiranje nezavezujočih ponudb se je Klenovšek odločil po slabem prvem krogu prodaje, ko je februarja z zbiranjem zavezujočih ponudb prodal le dve od 52 stanovanj. Tako je dobil oceno, koliko so kupci za ta stanovanja pripravljeni odšteti.

Ta teden pregled ponudb

Zdaj bo do konca tedna pregledal prispele ponudbe, naslednji teden pa sodišču poslal poročilo in predlagal nadaljnje korake prodaje, tudi izhodiščne cene. Vse to bosta morala potrditi tako sodišče kot NLB, ki je ločitveni upnik, je opozoril stečajni upravitelj. Ko bo sklep sodišča o prodaji pravnomočen, bo lahko objavil poziv za oddajo zavezujočih ponudb. Kdaj se bo to zgodilo oziroma kdaj bodo podpisane pogodbe, ni želel ugibati.

Kupci teh stanovanj se morajo zavedati, da pri nakupih v stečajnih postopkih velja pravilo videno-kupljeno. To pomeni, da ni garancije za odpravo napak.

Komentarjev 1
  • privat 20:30 17.oktober 2012.

    banke to morajo prodati..cena pa bo iz meseca v mesec manjše!! Danes je cena prenapihnjena..