Slovenija
13 ogledov

Za cesto do meje 120 milijonov in šest let

primorska 23.06.2011, koper, gaspar gaspar misic, foto barbara milavec primorska 23.06.2011, koper, gaspar gaspar misic, foto barbara milavec
Gašpar Mišič se je skozi predor peljal včeraj, mi se bomo naslednjo poletno sezono.

"Pričakujem, da bodo dela v predoru Markovec končana do konca letošnjega leta," je napovedal državni sekretar Gašpar Gašpar Mišič. V družbi novinarjev se je včeraj zapeljal skozi predor.

Dejal je, da je njegova naloga odstraniti ovire do cilja, in izpostavil, da avtocestni odsek do Izole ni dovolj, ampak da je treba čim prej nadaljevati traso do Lucije in naprej do mejnega prehoda s Hrvaško.

Markovec naslednjo sezono

Predsednik uprave Družbe za avtoceste v RS (Dars) Matjaž Knez je ne glede na izjave Gašparja Mišiča ostal pri napovedi, da bo predor prevozen pred naslednjo poletno turistično sezono. Za nadaljevanje avtocestne trase do mejnega prehoda pa bodo potrebovali 120 milijonov evrov in šest let.

Arheologe bi najel v tujini

Gašpar Mišič je včeraj obiskal tudi Luko Koper, kjer so mu predstavili možen vhod v pristanišče prek bertoške vpadnice. To bi bila alternativa serminski, za katero bi samo arheološke raziskave stale približno deset milijonov evrov. "To je katastrofa. Morda bi bilo smiselno, da bi prek mednarodnega tenderja dobili cenejšo ponudbo katerih drugih arheologov," je menil.

Komentarjev 5
  • sprehajalec 22:55 04.julij 2013.

    6 let za 20 km? Miško ne čuje dobro. 6 milijončkov za km, je bila včasih Zidarjeva tarifa ampak v USD. Miško, reci bre, koliko da se omastiš?

  • mirko 20:56 04.julij 2013.

    To v zvezi z arheologi mi je zelo všeč, da bi najel tuje in cenejše arheologe. Dregnil je v sršenje gnezdo in jih bo dobil po ovinku po nosu, ker se ne zaveda, da je glavni lobij arheologov stacioniran prav v Ljubljani.

  • Šemefuky 17:56 04.julij 2013.

    Res Miško Miško Mouse je najbolj zrel za direktorja Luke, ker ve kako se gradi in ne plača, ker je v španoviji z Zokijem Čarapanom in ker ga podpira znanstvenica predsednica vlade. Ne vem edino, če zna plavati, ker obstaja ...prikaži več verjetnost, da ga bodo fuknili delavci v morje.Če pridemo v 6 letih do residence Miško pljačkiča po tunelih, brdih i dolinah, bomo zapojali : bravo Miško, od kuda sposobnosti tvoje, da si guznio i pare moje.Ma nek se goni u 3PM, falšon in kot piše v drugem prispevku milijonar in kmet s podarkom na slednjem.