Slovenija
57 ogledov

Za četvorko letos 40 evrov? Župan: "Ples na Slovenski je brezplačen"

maturantska parada
1/20
Anže Petkovšek
Opoldne so maturatke in maturantje v več kot 20 slovenskih krajih zaplesali četvorko. V Ljubljani sta jih pozdravila tudi predsednik države in ljubljanski župan, ki je pripomnil, da je ples na Slovenski cesti brezplačen za vse ...

Predsednik republike Borut Pahor, ki je že tradicionalno pozdravil bodoče maturante, je letos bolj pazil na svoje besede in se na svoj račun pošalil le z besedami "Ali lahko rečem nekaj porednega?"

Pahor je dijakom v imenu vseh staršev, kar je tudi sam, povedal, kako zelo ponosni in srečni so zaradi njih: "V življenju boste imeli sanje, in če vam bo kdo rekel, da niso realne, morate iti mimo njega in preslišati ta nasvet."

Župan Zoran Janković pa je v svojem nagovoru poudaril, da je ples na ljubljanskih ulicah brezplačen za vse. Organizator dogodka plesna šola Urška Pro je letos "za povrnitev stroškov" od dijakov, ki pri njih niso opravljali plesnega tečaja, želel 40 evrov.

Tradicionalna zabava za maturante je potekala pod pokroviteljstvom dveh organizatorjev. Maturantsko parado je organizirala plesna šola Urška Pro, Maturantsko četvorko v okviru projekta European Quadrille Dance Festival pa Plesna zveza Slovenije (PZS).

Poleg Ljubljane in Maribora pa so zaplesali tudi še v Kranju, Novi Gorici, Portorožu, Novem mestu, Murski Soboti ...

 

Komentarjev 3
  • Ferluci 23:54 20.maj 2016.

    Pahor "V življenju boste imeli sanje, in če vam bo kdo rekel, da niso realne ..." Seveda niso realne. Mačeha domovina vas bo pognala v kruti svet s trebuhom za kruhom!

  • Kranjica 17:24 20.maj 2016.

    To ni nobena četvorka, ampak navadna spakedranka. Kdor hoče videti pravo četvorko, naj si jo ogleda v kakšnem filmu ali pa vsako leto, ko TV prenaša dunajski ples.

  • valerijakregar 14:49 20.maj 2016.

    zokan je danes radodaren.je preko dutb prodal stožice prijatelju po diskontni ceni, da jih bosta naprej prodala po tržni.