Slovenija
51 ogledov

Za čiščenje angažirali 31 delavcev

Čiščenje v Tovarniku EPA
Tovarnik na srbsko-hrvaški meji je trenutno prazen. Oblasti so trenutek izkoristile za čiščenje smeti z ulic, železniške postaje in okoliških poti.

Fotografije prikazujejo, kako izgleda železniška postaja in okolica v Tovarniku na srbsko-hrvaški, potem ko je v preteklih dneh območje prečkalo okoli 29.000 ljudi.

Javne površine, ulice, poljske poti in polja so polna velikih količin smeti, fekalij in drugih predmetov, ki so ostali za veliko množico, ki je v preteklih dneh prečkala območje.

Na desetine ton smeti

Županja Tovarnika Ruža Veselčić Šijaković je za 24sata povedala, da so preko zavoda za zaposlovanje angažirali 31 delavcev za javna dela, pomaga pa tudi civilna zaščita.

Čiščenje v Tovarniku | Avtor: EPA EPA


Tovarnik | Avtor: Profimedias Profimedias
Tovarnik | Avtor: EPA EPA
"Morali smo to storiti, saj gre za izredno veliko dela z desetinami ton smeti in drugega odpadnega materiala, ki ga je potrebno počistiti,"
je povedala Veselić Šijakovićeva. "Svoje so prispevali tudi meščani, ki so vključeni v čiščenje, solidarnost pa izkazujejo tudi prostovoljci iz sosednjih občin."

Tovarnik trenutno prazen

Od začetka begunske krize do danes zjutraj je na Hrvaško vstopilo okoli 29.000 beguncev, ki so državo večinoma le prečkali. Tovarnik na srbsko-hrvaški meji je trenutno prazen, medtem ko se v Opatovcu pred madžarsko mejo nahaja še okoli 2000 migrantov, približno 500 pa so jih danes že prepeljali preko meje. Okoli 2000 jih na srbski strani čaka na vstop v Hrvaško.