Slovenija
34 ogledov

Za čiščenje odgovorno GR

1/13
Žurnal24 main
Okolica Gospodarskega razstavišča je bila dan po plesni prireditvi prekrita s steklovino in preostalimi odpadki. Za čiščenje bližnje okolice je odgovorno GR. Problem v ozaveščenosti in kulturi.

Na naše uredništvo se je včeraj obrnil bralec, ki je ogorčen nad okolico Gospodarskega razstavišča. Dan po zabavi parke in sprehajališča, kjer se igrajo majhni otroci, prekrivajo črepinje in steklenice. Kdo je odgovoren za čiščenje?

"Po pogodbi, katero imamo kot organizator sklenjeno z Gospodarskim razstaviščem, za čiščenje okolice poskrbijo oni," nam je zatrdila Petra Aršič, ki je bila na prireditvi Dance Republic – Revolution, ki se je odvijala 24. junija, odgovorna za koordinacijo med varnostniki.

"Razbita steklovina na parkiriščih in v parkih ostaja tudi zaradi tega, ker je vnos alkoholnih pijač na prireditveni prostor, prostor GR, prepovedan," je dodala.

Vedno je nasvinjano
"GR je odgovorno za čiščenje javnih parkirišč v okolici kompleksa, vseh dohodnih cest in prireditvenega prostora. Ob šestih zjutraj, ko se je prireditev končala, so delavci Snage že pometali omenjeni prostor,"
pa nam je povedal Dušan Marciuš, vodja varnostne službe Nova Panorama, s katero je imel organizator sklenjeno pogodbo.

Ni problem v pomanjkanju smetnjakov, ampak v ozaveščenosti in kulturi.
Dušan Marciuš

"Okolica izven prireditvenega kroga je vedno zanemarjena, tudi ko na GR ni nobene prireditve. Kraj je miren in se tam večkrat zadržujejo različne skupine ljudi. Enako je v Tivoliju, pred Križankami, pred Kinom Šiška …" je dodal Marciuš.


Vodja varnostnikov je pojasnil, da je bila prireditev sama po sebi mirna. "Dva mladeniča smo preventivno odpeljali zaradi prekomerne alkoholiziranosti, nekaterim posameznikom pa smo zasegli tudi nekaj prepovedanih substanc."

"Glede na negativen prizvok takšne prireditve, je še vedno precej manj težav kot na gasilski veselici,"
je končal Marciuš.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.