Slovenija
11 ogledov

Za deklico usoden zaplet pri rotavirusu

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Pred mesecem dni je v mariborski bolnišnici na oddelku za pediatrijo umrla 16-mesečna deklica. V bolnišnici so zaprosili za izredni strokovni nadzor, da bi se izognili dvomu o ravnanju zdravnikov

Pred mesecem smo preverjali, zakaj je v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor umrla 16-mesečna deklica. Kot so pojasnjevali v UKC, starši ne želijo, da se o smrti njihovega otroka razpravlja v javnosti.

"V UKC Maribor smo odredili interni strokovni nadzor, da bi se izognili vsem dvomom, pa smo za ekspertni nadzor zaprosili tudi Zdravniško zbornico Slovenije. Ker izsledkov še ni in ker nas zavezuje zakon o pacientovih pravicah starši tudi niso dali soglasja za javno razpravo , več informacij ne moremo dati," je včeraj dejala Urška Skalicky, tiskovna predstavnica bolnišnice.

Usoden rotavirus
Neuradno smo izvedeli, da je smrt povzročil nesrečen splet okoliščin pri rotavirusni okužbi in da so bile ob otroku poleg njegove matere nenehno tudi medicinske sestre in dežurni zdravnik, ki naj bi staršem sproti razlagali prihajajoče izvide. Tudi opravljena obdukcija naj ne bi pokazala strokovne napake.

V bolnišničnih krogih pa je slišati, da Andrej Pitako, odvetnik staršev Bora Nekrepa, zlorablja smrt deklice za poudarjanje napak, ki so se zgodile ob smrti Bora. Pitako naj bi se s starši že dogovoril za sestanek. "S starši sta se pogovorila predstojnik pediatrije Jernej Dolinšek in lečeči zdravnik, na razgovor jih je povabilo tudi vodstvo UKC Maribor," je povedala Skalickyjeva, ki poudarja, da uradne pritožbe staršev niso prejeli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.