Slovenija
24 ogledov

Za delavce "hotelske cene"

“Imeli smo srečo, da je bilo vreme lepo, drugače bi delali za nulo,” na očitke o Žurnal24 main
Svobodni sindikati. O visokih cenah na kresovanju na Rožniku: “Mi ne potrebujemo razpisa, me razumete?”

Cene. “Sindikati govorijo o težkem finančnem položaju delavcev, po drugi strani pa so bile cene hrane in pijače na kresovanju na ljubljanskem Rožniku hotelske,” je povedal delavec (njegovo ime hranimo v uredništvu).

To je predrago. Prepričana sem bila, da bo pivo po 2,5 evra.
Karmen Leban, ZSSS

Ponudnika smo zelo jasno opozorili, da je treba cene držati na normalni ravni,” je zatrdila Karmen Leban iz Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS), tudi članica v organizacijskem odboru kresovanja. Dodala je, da se “očitno gostinec tega ni držal” in da je “problem vsako leto isti”, saj na ceno kot organizatorji kresovanja nimajo vpliva. Za bone med člani sindikatov pa lani ni bilo interesa (prodali so jih le 60), zato jih letos niso ponujali.

Odojek je bil mogoče res devet evrov, ampak porcije so bile tako velike, da sta se lahko najedla dva.
Maja Kavec, ZSSS

Kuhanje golaža brez razpisa
Letos so namesto več ponudnikov gostinskih storitev izbrali le enega. Razpisa tokrat ni bilo, kako točno je potekala izbira, pa nam Maja Kavec, sekretarka osrednjeslovenske območne organizacije pri ZSSS, pristojna za gostinski del kresovanja, ni hotela povedati. “Smo se pač tako odločili,” nas je odpravila, ko smo jo po treh dneh izmikanja le dobili na telefon. “Mi ne potrebujemo razpisa, me razumete? To ni javno naročilo. Golaž nam lahko kuha vojska, policija ali pa gostinci,” je odvrnila. Po njenih besedah med gostinci za kresovanje ni zanimanja, ker imajo skoraj vedno izgubo, podjetje Seam, ki ima lokal tudi na Tromostovju, pa so izbrali, ker je “močan gostinec”. Na naše vprašanje, ali so od podjetja pisno zahtevali zmerne cene, pa je odgovorila: “Zakaj bi vam razkrivala naše poslovne zadeve?

Natakarjev med svojimi člani niso iskali (Lebanova je namreč sekretarka sindikata delavcev gostinstva), ker po besedah Kavčeve “v sindikatu nimajo gostincev, ki bi bili pripravljeni vlagati denar v Rožnik, ker Rožnik vedno pomeni tveganje – če je dež, je udeležba vselej slaba”.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.