Slovenija
38 ogledov

Za delnico tretjino tekočega dobička

V Krki v Sloveniji se je letos zaposlilo 17, v tujini pa 92 novih ljudi. (Foto: Žurnal24 main
Poslovanje. Čisti dobiček letos za dva odstotka večji kot v lanskem prvem kvartalu. Dividende: 1,4 evra.

Skupina Krka je v letošnjem prvem četrtletju prodala za pet odstotkov več kot v enakem obdobju lani, pri tem pa so za dva odstotka povečali čisti dobiček, ki je 48 milijonov evrov, je v četrtek povedal Jože Colarič, predsednik uprave Krke.

Krško v pripravi
Med novimi naložbami je omenil obrat za proizvodnjo trdnih farmacevtskih oblik v Ločni, vreden 91 milijonov evrov, v katerem je poskusna proizvodnja stekla prejšnji mesec. Prihodnji mesec bodo v nove, 22 milijonov evrov vredne prostore selili razvojno-kontrolni center 3.

Lani so na lokaciji v Krškem začeli pripravljati projektno dokumentacijo za gradnjo novega obrata za proizvodnjo trdnih oralnih farmacevtskih oblik Notol 2. “Naložba je trenutno v fazi projektiranja in pridobivanja soglasij,” je dejal Colarič.

Več za delnico
Na skupščini delničarjev bodo za dividende predlagali 1,4 evra bruto na delnico, kar je za 27 odstotkov več kot lani. “Dividendo politiko smo za naslednje srednjeročno strateško obdobje spremenili, tako da bodo za delnico namenjali tretjino tekočega dobička.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.