Slovenija
13 ogledov

"Za dijake in učitelje se ne bo spremenilo nič"

Srednja elektro-računalniška šola Maribor SERŠ SERŠ
Iz delovnega osnutka ministrstva za izobraževanje je razvidno, da ministrstvo za zdaj predvideva združitev oziroma pripojitev šol v osmih primerih. Za dijake in učitelje se ne spreminja nič, poudarjajo na ministrstvu.

Delovni osnutek (sprejet ni še noben konkreten sklep, kot sporočajo z ministrstva) tako predvideva združitev Srednje šole Kočevje in Gimnazije Kočevje.

Združena šola bi imela 558 dijakov, s spremembami pa se po navedbah ministrstva strinjata oba ravnatelja.

V Celju naj bi se združili Srednja ekonomska šola in Poslovno-komercialna šola. Združena šola bi imela 870 dijakov, ravnatelja pa se z omenjenim združevanjem ne strinjata.

V Novi Gorici bi se združili Srednja ekonomska in trgovske šola ter Tehniški šolski center. Združena šola bi imela 2.235 dijakov, ravnatelja obeh šol pa po navedbah ministrstva predvideni ukrep razumeta.

Srednja šola Črnomelj bi namesto kot šola z dvema enotama delovala le še kot ena organizacijska enota.

Prav tako bi kot ena organizacijske enota delovala Šolski center Rudolfa Maistra Kamnik ter Srednja gradbena, geodetska in ekonomska šola Ljubljana. V vseh treh primerih naj bi se ravnatelji s takšno spremembo strinjali.

V Slovenj Gradcu bi se združile Srednja gostinsko turistična in lesarska šola, Srednja zdravstvena šola, Srednja ekonomska šola, Gimnazija in Srednja šola Muta. Center, ki bi nastal iz omenjenih šol, bi imel 1.463 dijakov, zaposleni na omenjenih šolah pa po navedbah ministrstva združevanje razumejo.

V Mariboru pa bi se združili TŠC Maribor, Lesarska šola in Srednja elektro-računalniška šola, v katerih v zadnjih letih prav tako opažajo pospešen trend upadanja dijakov. Nova šola bi imela 2.372 dijakov, soglasja ravnateljev o združevanju pa ni.

Komentarjev 2
  • _korošc 21:06 07.junij 2012.

    Kakšno je mnenje zaposlenih na Šolskem centru Slovenj Gradec, bi moral avtor/avtorica prispevka preverit pri zaposlenih na Šolskem centru Slovenj Gradec in ne na Ministrstvu, katerega ime je predolgo za ta komentar. Po mojem vedenju, mnenje večine zaposlenih ne bi ...prikaži več moglo biti bolj diametralno nasprotno, kot navaja avtor/avtorica. Ah, seveda, članek je "povzet". Kaj pa sem pričakoval od slovenskega žurnalizma.

  • Lavdan 19:24 07.junij 2012.

    In kdaj bodo začeli združevati cerkve, ki samevajo prazne.