Slovenija
55 ogledov

Za diplomate ni navijal nihče iz vlade

Tradicionalni 21. Smučarski tek politikov, diplomatov in gospodarstvenikov POKLJ
1/5
Matic Zorman
Gospodarstveniki, diplomati in politiki so se danes zbrali na Pokljuki na tradicionalnem, že 23. smučarskem teku. Pogrešali so ministre, ki bi vsaj navijali zanje.

Vodja tekmovanja Klemen Grašič iz Športnega društva Strelica je povedal, da v vseh 23 letih niso nikdar prestavili prireditve in tudi tokrat bi jo izpeljali, pa četudi bi zapadlo meter snega.

Na kupu politiki, diplomati in gospodarstveniki

Med tekmovalci so bili nekateri vodilni predstavniki slovenskih podjetij, vlade in državnega zbora ter diplomati iz tujine. Tekel je denimo nekdanji minister za šolstvo in šport Igor Lukšič, generalni direktor Holdinga Slovenske elektrarne Blaž Košorok, nekdanji poslanci Borut Sajevic, Bojan Homan in Tomaž Štebe ter šej javne agencije za varstvo konkurence Andrej Krašek.

Na prireditvi sodelujejo predstavniki britanske, francoske, italijanske, britanske in ameriške ambasade. Kot vsako leto je na Pokljuko prišel tudi nekdanji veleposlanik Evropske komisije v Sloveniji Erwan Fouere, zdaj pa upokojenec, ki se še vedno vsako leto iz domače Irske vrača v Slovenijo izključno na to prireditev, ki je neformalnega značaja in omogoča druženje z državljani. Irec napoveduje, da se bo vračal tudi v prihodnjih letih. "Vsekakor ne bi zamudil za nič na svetu!"

Tekmovalci so se pomerili na petkilometrski, rekreativno naravnani tekaški progi.

Med moškimi je bil najboljši podjetnik Robert Karlatec, ki je pet kilometrov pretekel v dobrih 17 minutah med ženskami pa Leena Jerončič s finskega veleposlanistva, ki je s progo opravila v dobrih 23 minutah. 

Tek z dobrodelno noto

Po tekmovanju pa je sledilo neformalno srečanje, kjer so se udeleženci in obiskovalci prireditve okrepčali z domačimi slovenskimi jedmi.

Organizatorji pa so, tako kot že preteklo leto, tudi tokrat nadaljevali z dobrodelnim namenom prireditve. Del sredstev, zbranih s pomočjo pokroviteljev, donatorjev in udeležencev, bodo namenili eni od socialno ogroženih slovenskih družin.

Kje je pa vlada?

Na tekaških smučeh ali pa vsaj na navijaški tribuni ob progi na Pokljuki pa ni bilo nikogar od predstavnikov trenutne vlade, kar je zmotilo tudi številne udeležence. Tekmovalci, zaposleni na veleposlaništvih so tako denimo pogrešali ministra za zunanje zadeve Karla Erjavca, ali pa vsaj koga od njegovih sodelavcev. Gospodarstveniki so pričakovali, da jih bo vsaj ob progi podpiral "njihov" minister Z dravko Počivavšek.

 

Komentarjev 1
  • dragec 14:08 31.januar 2015.

    Kdo jim je plačal startnino, Pahorček??????