Slovenija
36 ogledov

Za drugega otroka po novem le popust

“Fakultete – razen umetniških – ne povedo, kaj bi rade, pritožujejo pa se nad zn Žurnal24 main
Bela knjiga. Ukinja brezplačen vrtec za drugega in nadaljnje otroke, opozarja Mojca Škrinjar iz SDS.

“Bela knjiga za drugega in naslednje otroke predvideva le 50-odstoten popust glede na razporeditev v plačilni razred in ne več brezplačen program, kot velja zdaj,” opozarja Mojca Škrinjar, predsednica komisije za vrtce in osnovno šolstvo v odboru za šolstvo in šport pri strokovnem svetu SDS. Pogreša predlog, da bi občine staršem, ki niso dobili mesta v vrtcu, sofinancirale varovanje pri registriranem varuhu predšolskih otrok.

“Tudi ukinjanje obveznega drugega tujega jezika je velik korak nazaj, pohvalim pa uvajanje tujega jezika v vrtec in drugi razred osnovne šole,” pravi Škrinjarjeva.

Pogreša vlogo fakultet

Janez Mežan, predsednik komisije za srednje in višje šole, med drugim nasprotuje eksternemu preverjanju strokovnih predmetov na poklicni maturi. “Sodobna pedagogika teži k temu, da učitelj sam ali v ožjem kolektivu pripravi preizkus,” pojasni. Slabost je še, da “nikjer ni omenjeno, da bi fakultete morale tudi same določiti merila za vpis”.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.