Slovenija
17 ogledov

Za ekološko sanacijo 30 tisoč evrov

Lokomotivo so odstranili štiri dni po nesreči. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Zaključena je ekološka sanacija brežine ob Ljubljanici, kjer je 20. februarja iztirila lokomotiva in trije vagoni. Vzrok iztirjenja še ni znan.

Prejšnji teden so odstranili staro železo in dele lokomotive ter za dostop do nabrežja zgradili cesto. V petek so tako pričeli z ekološko sanacijo nabrežja, ki jo je opravilo podjetje Hidrotehnik pod nadzorom strokovnjakov Agencije RS za okolje, so sporočili s Slovenskih železnic (SŽ).

Z gorivom kontaminirana zemlja je bila odstranjena in odpeljana na deponijo nevarnih odpadkov. Nadomestili so jo z drugo zemljo in utrdili nabrežje, tako da je bilo vzpostavljeno prvotno stanje. Stroški ekološke sanacije bodo znašali okrog 30 tisoč evrov, ocenjujejo na SŽ.

Preverili so tudi madež na obrežju Save, o katerem smo pisali prejšnji teden. Ogled so opravili gasilci Gasilske brigade Ljubljana, ki so ugotovili, da gre za odmrle alge in ne za naftni madež.

Vzrok iztirjenja še ni znan, saj preiskava še poteka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.