Slovenija
110 ogledov

Za en stol več zahtevajo še en pisoar

stranišče, wc Žurnal24 main
Predpisi. Tržni inšpektorji morajo pri nadzoru v gostinskih lokalih šteti tudi stole in pisoarje.

"Zadnjič so v lokal prišli tržni inšpektorji in ugotovili samo eno nepravilnost: v lokalu sta bila dva stola preveč glede na število pisoarjev," nam je povedala lastnica lokala.

Kako morajo biti urejene sanitarije, sicer določa pravilnik o minimalnih tehničnih pogojih in o minimalnem obsegu storitev za opravljanje gostinske dejavnosti. Zagrožena globa je od 1.200 do 40 tisoč evrov.

Moški dobijo več

V majhnih lokalih so na boljšem moški. Če ima gostinski lokal do 50 sedežev, ženskam namreč pripada ena straniščna školjka, moškim pa poleg te še pisoar. Če je število sedežev med 50 in 120, pa mora imeti gostilna, okrepčevalnica ali bar dodaten pisoar, le restavracija pa tudi dodatno školjko na ženskem stranišču.

Obešalnik hud problem

Pravilnik sicer določa, da mora biti v stranišču tudi obešalna kljuka za obleko, kar je poleg manjkajočih košev za smeti ena od najpogostejših kršitev predpisov tega pravilnika, ki jih na terenu odkrijejo tržni inšpektorji. Ker gre za majhne kršitve, izrekajo le opozorila. Tudi naša bralka je morala, potem ko je odstranila dva odvečna stola, na inšpektorat poslati odgovor, da je nepravilnost odpravila.

Komentarjev 1
  • feferon 18:13 05.junij 2013.

    Birokratov že ne zanimajo takšne stvari, bolj jim gre za denar..