Slovenija
13 ogledov

Za ene 10, druge 15 tisoč

Najem parkirnega prostora v garažni hiši pod Kongresnim trgom bo stanovalce stal Žurnal24 main
Parkirni prostori. V Šiški dve ceni, v središču najem 50 evrov na mesec.

Parkirni prostor v garažni hiši v Zgornji Šiški (med Kavadarsko cesto, Ulico ob žici in zahodno ljubljansko obvoznico) bo 141 prebivalcev, ki so v anketi Mestne občine Ljubljana (MOL) izjavili, da jih zanima nakup garaže, stal deset tisoč evrov brez davka. Preostali bodo morali odšteti pet tisočakov več.

360 parkirnih prostorov
Projekt poslovno-garažnega objekta, ki naj bi bil vreden šest milijonov evrov, je zdaj v rokah Oberona, ki ga je kupil od podjetja A1 Investicijsko vzdrževanje. Zakaj so se v žalskem podjetju odločili za prevzem projekta, kdaj ga bodo končali in koliko parkirnih prostorov so že prodali, nam včeraj niso povedali.

Po prvih načrtih je bilo v Zgornji Šiški predvidenih 360 parkirnih prostorov, 2.400 kvadratnih metrov pa je bilo namenjenih poslovnim in trgovskim dejavnostim.

V središču ja, v Stožicah ne

V garažni hiši pod Kongresnim trgom, ki jo bodo odprli predvidoma oktobra, prebivalci središča mesta parkirnih prostorov ne bodo mogli kupiti. “Vsi, ki imajo v središču stalno prebivališče in dovolilnice za parkiranje, bodo lahko najeli parkirni prostor za 50 evrov na mesec. Za najem jih bo na voljo približno 200,” je pojasnil župan MOL Zoran Janković. V tej garažni hiši je predvidenih 730 parkirnih prostorov.

Kot kaže, take možnosti ne bodo imeli prebivalci BS3, saj MOL parkirišč ob stadionu v Stožicah – v lasti jih bo imela skoraj 1.300 – ne bo ponudila v najem. “Če bo, ko bo ta možnost, bomo povedali. Ampak parkirni prostori ob stadionu so namenjeni sistemu parkiraj in pelji. O vsem drugem je za zdaj prezgodaj govoriti,” je še pojasnil Janković.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.