Slovenija
423 ogledov

Za eno kršitev kar tri prijave

Predčasno glasovanje je mogoče še danes do 17. ure. (Foto: Živa Zakšek) Žurnal24 main
Do 19. ure enajst prijav in štiri domnevne kršitve volilnega molka.

Dežurna služba notranjega ministrstva je danes do 19. ure prejela 11 obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka pred referendumom o zakonu o drugem tiru železniške proge Divača-Koper. Kot so objavili na spletni strani MNZ, so za pet od teh obvestil že ugotovili, da ne gre za kršitev volilnega molka.

Inšpektorat za notranje zadeve obravnava in zbira obvestila še za štiri zadeve, za katere obstaja sum, da gre za kršitev volilnega molka. Prijave se nanašajo na objavo v družbenih omrežjih in časopisih ter plakatiranje. Za eno zadevo so bile podane tri prijave.

Volilni molk pred današnjim referendumom o zakonu o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške povezave Divača-Koper je nastopil v petek opolnoči in bo veljal vse do zaprtja volišč ob 19. uri.

V času, ko velja volilni molk, so prepovedane vse oglaševalske vsebine in druge oblike propagande, katerih namen je vplivati na odločanje volivcev na glasovanju. Tako je prepovedana vsakršna propaganda v medijih in elektronskih publikacijah, propaganda z uporabo telekomunikacijskih storitev, nameščanje novih plakatov in razdeljevanje letakov s politično oglaševalsko vsebino, objavljanje videospotov oziroma oglasov ter druge vrste pozivanja volivcev, kako naj glasujejo.

Komentarjev 1
  • Avatar čavez
    čavez 20:23 23.september 2017.

    Proti da nas ne bodo pokradli.