Slovenija
18 ogledov

Za evropskega izumitelja leta

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Za nagrado evropskega izumitelja leta 2011, ki jo podeljuje Evropski patentni urad, se potegujeta dve slovenski podjetji.

Kot sporoča Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), gre za Krko ter MSX raziskave in razvoj. Zmagovalce natečaja bodo razglasili maja prihodnje leto v Budimpešti.

Krka se bo za nagrado potegovala v kategoriji industrija z inovacijo "orodisperzibilna farmacevtska oblika", MSX raziskave in razvoj pa v kategoriji malih in srednjih podjetij z inovacijo "MSX multisenzorska tehnologija". Med kriteriji za izbor so stopnja domiselnosti, praktična uporaba, prodajni uspeh, prispevek h gospodarstvu in družbi ter prispevek k izboljšanju vsakodnevnega ali delovnega življenje in/ali k zaščiti okolja.

GZS je v izbor nominirala podjetji, ki sta sicer prejeli priznanje GZS za najboljše inovacije in tudi ustrezata pogojem razpisa Evropskega patentnega urada.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.