Slovenija
11 ogledov

Za finale vrtovi do pete ure

ljubljana23.05.09, stara ljubljana, gostinski lokali, stari trg, foto: nik rovan Nik Rovan
EP. Gostinci bodo lahko imeli odprto dlje.

Gostinski vrtovi in terase v ožjem mestnem središču lahko zdaj obratujejo od 6. do 24. ure, samostojni gostinski vrtovi pa od 6. do 1. ure naslednjega dne. Med evropskim prvenstvom (EP) v košarki oziroma od 31. avgusta do 19. septembra bodo lahko odprti do 1. ure, zadnji konec tedna prvenstva, med 20. in 22. septembrom, ko bodo med drugim na sporedu polfinala in finale, pa kar do 5. ure.

Take spremembe obratovalnih časov so pripravili na Mestni občini Ljubljana (MOL), potrditi pa jih morajo še mestni svetniki. Ti bodo o njih glasovali na seji 8. julija, vendar sprejetje ob večini liste župana Zorana Jankovića v mestnem svetu sploh ni vprašljivo.

Stanovalci bi mir, vendar ...

To pomeni, da bo MOL samo zaradi EP spremenila odlok o merilih za določitev podaljšanega obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost. "Pri tem se zavedamo dejstva, da prebivalci ožjega mestnega središča za dobro počutje potrebujejo svoj mir, zato je bila ta odločitev skrbno premišljena, saj gre za izjemen dogodek, ki bo zagotovo prispeval k boljši prepoznavnosti Ljubljane in omogočil boljšo gospodarsko situacijo," so pojasnili na mestnem oddelku za gospodarske dejavnosti in promet.

Gostinci dali pobudo

Pobudo za dopolnitev odloka so sicer dali gostinci, za to si je prizadeval tudi javni zavod Turizem Ljubljana, na MOL pa so pobudo sprejeli, ker bo "omogočila popestritev ponudbe v ožjem mestnem središču in dobro počutje vseh udeležencev EP".

Komentarjev 4
  • mmiillaann 10:36 04.junij 2013.

    @demirelis / danes, 10:23stanovalci? jebe se drzavi za vas mir ce se tle vlece kesJanković je država?

  • Pepe007 10:36 04.junij 2013.

    Dajmo pokazati navijačem, da smo delovni narod, ki s prvim mrakom spi...

  • demirelis 10:23 04.junij 2013.

    stanovalci? jebe se drzavi za vas mir ce se tle vlece kes