Slovenija
25 ogledov

Za fužinski masaker nihče kriv

(Foto: Bralec) Žurnal24 main
Neznanec, ki je posekal 15 dreves pred bloki v Fužinah, bo ostal nekaznovan. Pritožba našega bralca ni imela učinka, saj predpisi s področja te inšpekcije ne urejajo omenjene problematike.

Pred dnevi nam je bralec s Fužin poslal ogorčeno pismo, v katerem zahteva sankcije za neznanega storilca, ki je posekal 15 dreves na Brodarjevem trgu 10. Opozarja, da je bilo že lani podrto drevo na zahodni strani bloka, zdaj pa cela vrsta dreves na zahodni in severni strani istega bloka. Pritožil se je na okoljsko ministrstvo oziroma na inšpektorat.

Preberite tudi članek Fužinski masaker nad drevesi in si oglejte fotografije posekanih dreves v Fužinah.

Z Inšpektorata RS za okolje in prostor so nam na vprašanja v zvezi s tem odgovorili: "Prijavitelj domnevno nezakonite sečnje dreves na območju Fužin v Ljubljani bo s strani inšpekcije za okolje in naravo IRSOP pisno seznanjen, da v zvezi z njegovo prijavo inšpekcijski postopek ni bil uveden, ker predpisi z delovnega področja te inšpekcije ne urejajo problematike, navedene v prijavi." Dodali so, da – kolikor je njim znano – tudi predpisi z delovnega področja gozdarske inšpekcije na ministrstvu za gospodarstvo te problematike ne urejajo.

Je pa omenjena inšpekcija pravi naslov, če gre za sečnjo dreves na javnih površinah Mestne občine Ljubljana, pravijo in dodajajo, da "v primeru, da gre za poseg na funkcionalnem zemljišču blokov na Brodarjevem trgu, tovrstna dejanja pomenijo motenje posesti, ki se dokazujejo na pristojnem sodišču".

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.