Slovenija
37 ogledov

Za generalnega direktorja Teršar?

Igor Teršar se omenja kot najresnejši kandidat za generalnega direktorja zavoda Žurnal24 main
EPK. V ponedeljek bo znano število prijavljenih kandidatov za generalnega direktorja Maribora 2012. Za zdaj interesentov še ni.

Danes do polnoči imajo interesenti čas, da se prijavijo na razpisano mesto generalnega direktorja Javnega zavoda Maribor 2012, ki vodi celoten projekt Evropska prestolnica kulture (EPK).

Naj spomnimo, da zdaj ta zavod še vedno vodi Vladimir Rukavina, ki je obenem tudi direktor Narodnega doma (ND) Maribor. Ali se je omenjeni prijavil na razpis, nam včeraj ni uspelo izvedeti, saj ni odgovarjal na naše klice. Vir blizu zavodu pa nam je pojasnil, da naj bi Rukavina kandidiral znova. Da si prav njega želi za prvega moža zavoda, pa že nekaj časa ne skriva župan Franc Kangler. Naš vir navaja, da bi se moral Rukavina, če postane generalni direktor, odpovedati stolčku v ND Maribor. “Če ne drugega, je moralno sporno, da bi potem sam sebi podpisoval pogodbe, kjer bi Maribor 2012 namenil denarna sredstva za programe ND,” še navaja naš vir.

“Razmišljam o prijavi”
Med kandidati se pojavlja tudi Igor Teršar, direktor Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti: “Nisem še oddal prijave, vendar razmišljam o tem. To bi bil zame izziv.” Neuradno je slišati, da naj bi si predvsem programski del zavoda Maribor 2012 za generalnega direktorja želel prav njega.

Še nobene prijave
Kot smo še neuradno izvedeli, včeraj do 14. ure na Mestno občino Maribor (MOM) ni prišla niti ena prijava za mesto generalnega direktorja. Število prijav pa naj bi bilo znano v ponedeljek popoldne. Odgovorni za ta projekt na MOM pa si želijo, da bi bil novi generalni direktor izbran do 24. januarja.K. P.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.