Slovenija
21 ogledov

Za globe ni denarja

Na festivalu, s katerim hočejo poudariti, da "bi bili Slovenci lahko ponosnejši Žurnal24 main
Na GZS predstavili stališča o izrečenih globah zaradi domnevnega kartelnega dogovora žičničarjev o cenah smučarskih vozovnic. "Nimamo denarja," pravijo.

Na tiskovni konferenci GZS in Združenja slovenskih žičničarjev so generalni direktor Gospodarske zbornice Slovenije Samo Milič Hribar, predsednik Združenja slovenskih žičničarjev Aleš Uršič in Jure Košir kot predstavnik Smučarske zveze Slovenije predstavili stališča v zvezi z globami, ki so jih prejeli s strani Urada za varstvo konkurence zaradi domnevnega kartelnega dogovora o cenah smučarskih vozovnic.

Napaka UVK-ja?

Na konferenci so izpostavili, da denarja za globe nimajo in da jih Uradu za varstvo konkurence ne morejo poravnati. "UVK ni upošteval nobenih naših argumentov in dokazov, ki so bili očitno narobe razumljeni. Verjetno so zamenjali enotno vozovnico, ki jo smučišča namenjajo reprezentancam, s cenami dnevnih vozovnic za navadne smrtnike," so povedali na tiskovni konferenci.

"Biti moramo razumni"

"Urad za varstvo konkurence nas ni niti zaslišal. Ne drži, da so se določene osebe, ki so po njihovem vpletene, dogovarjale o cenah smučarskih vozovnic,"  je še pred konferenco povedal
Dušan Božičnik iz Združenja slovenskih žičničarjev.

"Prav je, da imamo možnost nekega sodnega varstva. Mislim, da moramo biti v tej zadevi razumni in se dogovoriti. Videli pa bomo, kako bo v tej zadevi nastopil UVK. Jaz še vedno trdim, da se nikoli nismo dogovarjali o cenah. To je za nas iz 'lufta prinešeno', saj smo mi tehniki. Postaviti znamo žičnice, smučišča in podobno," je dejal Božičnik.

Šest slovenskih žičničarjev (RTC Krvavec, Unior Kovaška industrija, ATC Kanin Bovec, Hotel Cerkno, ŠC Pohorje in RTC Žičnice Kranjska Gora) je po Božičnikovih besedah prejelo globe v skupni višini milijon evrov, odgovorne osebe v teh podjetjih pa bodo skupaj morale plačati 150 tisoč evrov globe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.