Slovenija
46 ogledov

Za goste 30 sob

Svoj hotel s centrom dobrega počutja ob Casinòju Carnevale na Škofijah bo Rajko Žurnal24 main
Hotel. Na Škofijah ga Rajko Hrvatič odpira v petek, uporabnega dovoljenja še ni.

Odprtje. Upravna enota Koper je 26. marca izdala gradbeno dovoljenje za spremembo, ki je nastala med gradnjo hotela Rajka Hrvatiča ob njegove igralnem salonu Casinò Carnevale na Škofijah. Zaradi spremembe je moral investitor papirje, kot smo že pisali, naknadno urediti. Zato se je za začetek leta predvideno odprtje zamaknilo.

Za goste 30 sob
Objekt. Hotel ima 30 sob. Med drugim so zgradili center dobrega počutja, savne in kozmetični salon, v objektu pa ima svoje prostore tudi lepotna klinika Fabjan. Naložba je stala šest milijonov evrov, 30 odstotkov vrednosti so pokrili s sredstvi EU.

Pogledale tudi inšpekcije
Dogajanje na terenu so si med drugim ogledale pristojne službe za lokalno samoupravo in regionalni razvoj. Hrvatičeva investicija je namreč skoraj tretjinsko financirana iz sredstev Evropske unije (EU). “Pristojne službe so opravile nadzor izvajanja projekta na kraju samem. Na ministrstvu sicer končnega poročila še nismo prejeli, po informacijah, ki jih imamo, pa niso bila ugotovljena nobena dejstva, ki bi lahko imela za posledico prekinitev pogodbe in s tem neodobritev evropskih sredstev,” so nam povedali na gospodarskem ministrstvu. Tam smo namreč preverjali, ali lahko zaradi sprememb med gradnjo investitor ostane brez denarja EU.

40 jih čaka na goste
V hotelu na Škofijah je službo dobilo 40 ljudi, ki zaradi pridobivanja ustreznih dovoljenj pristojnih organov že nekaj mesecev čakajo na goste oziroma odprtje hotela s centrom dobrega počutja; to naj bi bilo glede na povabila nekaterim Hrvatičevim prijateljem v petek. Objekt je nedavno prestal tudi tehnični pregled. “Vendar uporabno dovoljenje še ni izdano. Če bo investitor začel objekt uporabljati pred njegovo pridobitvijo, bo to v nasprotju z določbami zakona o graditvi objektov,” pa so nam v petek popoldne povedali na gradbenem inšpektoratu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.