Slovenija
152 ogledov

Za gostinski vrt 880 tisoč evrov

kavarna pločnik Saša Despot
Prešernov trg. Izhodiščna cena za 300 tisočakov nižja. MOL namesto terasnih bendov zahteva klasično glasbo.

Za najdražjo lokacijo v mestu sta bila v igri Seam in M&M Turist, s ponudbo 730 tisoč evrov brez davka pa je na včerajšnji javni dražbi zmagal prvi, ki je Kavarno Tromostovje imel v najemu že zadnjih pet let.

Prepoved miz ob Ljubljanici

Husko Hajdarpašić iz Seama pravi, da veliko več ne bi ponudil, predvsem zato, ker so po njegovem mnenju pogoji v razpisu za štiriletni najem 315 kvadratnih metrov velikega vrta neživljenjski:

"Razpis je bil pisan proti meni." Najbolj ga moti, da so na Mestni občini Ljubljana pridobili mnenje zavoda za varstvo kulturne dediščine, ki prepoveduje, da bi mize postavil ob Ljubljanici.

V razpisu je med drugim zahtevano, da mora najemnik poskrbeti za kakovosten kulturni program, tudi za gledališče in vse glasbene zvrsti s poudarkom na klasični, etno in džezovski glasbi, ob tem pa mora odstotek klasične glasbe na letni ravni dosegati najmanj 30 odstotkov.

Prav tako ne sme peči klobas, palačink in kostanja v zimskem času ter ne sme postaviti platna, na primer za prenos športnih dogodkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.