Slovenija
52 ogledov

Za izbrance deset tisoč buteljk vina

rdeče vino Žurnal24 main
Nakup. Zunanje ministrstvo bo vino streglo diplomatom, JGZ Brdo na protokolarnih dogodkih.

Najbolj zaželeni vinarji države so Benedetičevi iz Goriških brd, ministrstvo za zunanje zadeve (MZZ) in JGZ Brdo namreč naročata 624 steklenic njihovega cabernet sauvignona, sledijo jim vinogradniki Čurin-Prapotnik s 600 steklenicami cuveeja PRA-VinO. Med drugim pa naročajo tudi 744 steklenic zlate in srebrne radgonske penine. Na razpis MZZ in JGZ Brdo, ki bosta v naslednjem letu za vino plačala sto tisočakov, se je prijavilo dvanajst vinarjev oziroma vinskih kleti ter dva posrednika, ki vina prodajata.

MZZ želi vina z nagradami

“Vino, ki ga naročamo, se praktično v celoti dostavi na diplomatska in konzularna predstavništva in je tako del promocije Slovenije. Ocenjujemo, da je bilo v lanskem letu več kot 600 takih dogodkov,” so nam sporočili z MZZ in dodali, da je v preteklosti ta izbor vključeval vina, ki so na tekmovanjih prejemala nagrade. Lani so za vina namenili 30 tisoč evrov, pred dvema letoma 35 tisoč, leta 2009 dobrih 46 tisočakov, ob predsedovanju leta 2008 pa 88 tisoč evrov.

Na Brdu tudi tržni dogodki

“Število protokolarnih dogodkov v zadnjem obdobju pada, zato je razmerje med njimi in tržno dejavnostjo 40/60 v korist tržne dejavnosti,” z JGZ Brdo odgovarjajo na vprašanje, ob kakšnih priložnostih vino strežejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.