Slovenija
40 ogledov

Za izvajalca izbran Begrad-Granit

Ali se bo gradnja stavbe medicinske fakultete, ki se bo gradila po načrtih arhit Žurnal24 main
Medicinska fakulteta. Njena gradnja naj bi stala slabih 30 milijonov evrov. Razpisna komisija soglasna.

"Gradnja nove stavbe mariborske medicinske fakultete bi se lahko začela konec meseca, če nad izbiro razpisne komisije ne bo pritožb," pojasnjuje Ivan Krajnc, dekan mariborske medicinske fakultete. Razpisna komisija, ki ji po menjavi Boštjana Brumna, tajnika Univerze v Mariboru (UM), predseduje Bogdan Čizmarevič, se je včeraj soglasno odločila, da bo Krajncu za gradnjo predlagala izvajalca Begrad-Granit. Dekan napoveduje, da bo danes podpisal sklep o izbiri graditelja.

"Glede na predhodne odločitve razpisne komisije, odločitve revizijske komisije in nepopolnih ponudb drugih izvajalcev je ostal le Begrad-Granit," dodaja dekan. Ob takšni izbiri možnosti pritožbe pred slabim mesecem niso izključili v Skupini Meteorit, ki ga je UM doslej za izvajalca izbrala že trikrat, konzorcij Begrad-Granit pa je vselej uspel s pritožbo na državni revizijski komisiji. Ali se bo pritožilo tudi Primorje iz Ajdovščine, ki trdi, da je njihova ponujena cena 8 milijonov nižja Begrad-Granitove, včeraj nismo uspeli izvedeti. Izbrani izvajalec naj bi za gradnjo zaračunal slabih 30 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.