Slovenija
27 ogledov

Za izvedbo belega cirkusa skrbi 500 ljudi

sport 24.01.13. tiskovna konferenca zlata lisica, foto: nino verdnik Nino Verdnik
Lisičke. Pričakujejo 25 tisoč obiskovalcev.

Štirinajst dni neprestane priprave proge je potrebnih, da bo danes in jutri izpeljano 49. tekmovanje za Zlato lisico v Mariboru pod Pohorjem. Za delavci na progi pa je tudi ena nočna akcija.

Upajo, da bo mrzlo

"Da bo tekmovanje potekalo brezhibno, skrbi veliko ljudi. Na progi bo 60 odrsovalcev, okoli 40 ljudi bo neposredno pri vratih, imeli bomo 15 kontrolorjev. Če pa prištejemo vso tehnično podporo, bo skupaj okoli 250 ljudi. V celotnem tekmovanju pa se zvrsti kar okoli 500 sodelavcev," je za Žurnal pojasnil Gorazd Bedrač, vodja tekmovanja Zlata lisica, ki je prepričan, da jim bo vreme z mrazom naklonjeno tako, kot so napovedali vremenoslovci. Sicer pa celoten proračun za pripravo tekmovanja letos znaša 1,1 milijona evrov.

Vsi bi imeli VIP-vstopnice

Organizatorji danes in jutri pod Pohorjem pričakujejo okoli 25 tisoč ljudi. Povpraševanje po vstopnicah, ki stanejo štiri evre za odrasle in dva evra za otroke, je veliko. "Še večje pa po tako imenovanih VIP-vstopnicah in sponzorskih vstopih," je pojasnil Srečko Vilar, sekretar Zlate lisice. Bedrač pa je dodal, da mu je zato v zadnjih dneh tolikokrat zazvonil telefon, da "ni vedel, da ima toliko prijateljev". Organizatorji pozivajo, naj obiskovalci na prizorišče pridejo z mestnimi avtobusi, ki bodo pod Pohorje vozili brezplačno. Promet pri vzpenjači bo urejen krožno enosmerno, zagotovljena pa bodo tudi parkirišča pri kadetnici, od koder bodo vozili avtobusi.

Tina potrebuje mir

Tina Maze, ki je že v četrtek prišla v Maribor, je napovedala boj za zmago in dodala, da že komaj čaka, da bo lahko nastopila pred domačo publiko. "Ker imam med prvim in drugim tekom rada mir, da se skoncentriram, naj mi obiskovalci oprostijo, če ne bom podpisala kartic ali se fotografirala z vsakim," je pred tekmovanjem pojasnila Mazejeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.