Slovenija
22 ogledov

Za je glasovalo 57 poslancev, proti jih je bilo 11

glasovanje o mandatarju Saša Despot
Cerarja so poleg poslancev SMC podprli še poslanci DeSUS, SD, ZaAB in poslanca narodnih skupnosti, podporo so mu odrekli v SDS, ZL in NSi.

V nagovoru poslancem po zaprisegi se je Miro Cerar zahvalil za izkazano zaupanje. Kot je dejal, bo storil vse, kar more in zna za dobro Slovenije. Ko bo imenovana celotna vlada, pa si želi dobrega in konstruktivnega sodelovanja. "Upam, da bomo tudi takrat, ko ne bomo soglašali, ohranili in gojili spoštljiv odnos ter premogli dovolj moči in modrosti, da upravičimo zaupanje, ki so nam ga volivci namenili na volitvah," je svoj nagovor sklenil novoizvoljeni mandatar.

Cerar mora zdaj predlagati ministre

Cerar mora zdaj v 15 dneh predlagati kandidate za ministrske položaje. Ministrstev bo predvidoma 15, pri čemer naj bi jih SMC pripadlo osem, DeSUS štiri in SD tri. Razdelitev resorjev naj bi bila sicer predmet koalicijskih pogajanj v tem tednu, do konca tedna bo tako predvidoma jasno, kateri resorji bodo pripadli kateri stranki. Za četrtek pa je že predvidena izredna seja DZ, na kateri naj bi obravnavali potrebne spremembe zakona o vladi.

O poteku današnje razprave lahko več preberete na tej povezavi.

Komentarjev 1
  • Žvižgač 23:04 25.avgust 2014.

    Iskrene čestitke ob izvolitvi dr. Cerar. Upam, da potegnete voz iz blata in vas pri tem ne bodo ovirali kot vse dobronamerne ljudi do sedaj.Ljudje so pripravljeni marsikaj potrpeti in se žrtvovati, če le dobijo signal da se stvari ...prikaži več obračajo na bolje,Srečno.