Slovenija
129 ogledov

Za Joca Pečečnika bo delal nekdanji šef NLB

Žurnal24 main
Za Joca Pečečnika, enega najbogatejših Slovencev, ki se ukvarja s proizvodnjo igralniških avtomatov, bo delal Janko Medja, ki je moral v začetku leta zapustiti našo največjo banko.

 

Podrobnosti sodelovanja med Medjo in Pečečnikom niso znane, pišejo na Siolu. Medja se na njihove klice ni odzval, Pečečnik pa je na vprašanja odgovarjal zelo redkobesedno.

Janko Medja | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Je pa, tako Siol, Medjo že mogoče redno srečevati v Interblockovi poslovni stavbi na Dunajski cesti v Ljubljani, kjer ima sedež Pečečnikova družba  Interblock.

Pečečnikovo sodelovanje z Medjo ne bi bilo tako zanimivo, če ne bi bila NLB, ki jo je vodil Medja, tako rekoč hišna banka Interblocka.

Pred tremi meseci je denimo Pečečnikovo podjetje dobilo 45 milijonov evrov dolgoročnega sindiciranega posojila – od tega je NLB prispevala polovico.

Pogodba je bila res podpisana tri mesece po Medjevem odstopu z vrha NLB, toda priprave na najem posojila so potekale dlje časa, pišejo na Siolu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • allstarr111 16:13 05.avgust 2016.

    A ni JOC en izmed najbogatejših Slovencev ? Igralnica v Las Vegasu in še kje keša k bljata, pol pa kredit jemlje, tle bo neki narobe, ko bogati jemljejo kredit na neko svojo firmo, to pomeni samo eno, da ne ...prikaži veče bo nikol v celoti odplačan. Vsak ki ima keš le stežka kaj kupi na kredo, ker ve da ga bo banka dobro ogulila, zato se tega ogibajo.

  • sprehajalec 12:05 05.avgust 2016.

    Prišel je po svoj denar, Joc. Ne pusti se nategniti, preveč si pošten za takšne tiče.