Slovenija
4 ogledov

Za kakce kazen 200 evrov

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Akcija. Poleti poostren nadzor nad odstranjevanjem pasjih iztrebkov.

Ljubljana. Na Mestni občini Ljubljana (MOL) pripravljajo spremembe mestnega odloka o urejanju in čiščenju občinskih cest in javnih zelenih površin, s katerim bodo globe za lastnike oziroma skrbnike psov, ki ne bodo odstranili iztrebkov, povišali s 40 na 200 evrov. Podobno so na MOL storili že lani, ko se za nekatere prometne prekrške globe zvišali na 200 evrov.

Kdaj bodo o odloku odločali mestni svetniki, ni znano, verjetno pa še pred poletjem, ko naj bi tudi poostrili nadzor nad prekrškarji. Spomnimo, da je 200 evrov globa tudi za lastnike oziroma skrbnike psov, ki teh nimajo na povodcu.

Komentarjev 1
  • krtina 20:47 12.maj 2013.

    Sam sem lastnik psa. Vendar še svoj živ dan nisem srečal, kakšnega redarja, ali njemu podobnega. Pa bi bilo zelo dobro. Na delu poti med AMZS in Žalami bi zjutraj zgodaj ali zvečer lahko napolnili proračun občine. Packi od lastnikov ...prikaži več spustijo psa, potem pa se obrnejo proč, kot tiste tri opice: "Ne vidim, ne slišim, govorijo pa, še s kakšnim podobnim pasjeljubcem!" Psi se medtem veselo podelajo, nekateri za pol krave. In nikome ništa. Najlepše je iti med bloki zgodaj spomladi, ko kopni sneg. Težko da ne stopiš v drek.In psi, ki niso na povodcu? Po dva tri ali celo štir pse imajo posamezniki spuščene. In ti tekajo gori doli, ovohavajo drug drugega in mimoidoče... A kot sem rekel, konjedercev pa nikjer. Vabljeni.