Slovenija
7 ogledov

Za kampanje le 21 evrov

Glasovanje Gregor Katič
Absurd. Edini strošek kampanje tekoči račun, računsko sodišče pa revidira.

Večina zaključenih revizij Računskega sodišča Republike Slovenije (RčS) o financiranju lanskega referenduma o pokojninski reformi se je ukvarjala s stroški kampanj, ki niso presegali 100 evrov. Večina od 19 že objavljenih revizij 27 organizatorjev kampanje je izkazovala le stroške za odprtje in zaprtje obveznega volilnega računa.

“To je absurd revidiranja poročil o referendumskih kampanjah, kjer je veliko takšnih, kjer ni bil porabljen niti evro,” se je strinjal predsednik RčS Igor Šoltes. Dodal je, da sodišče že dlje opozarja na nesmiselnost revidiranja teh poročil, kjer se vsako revidira po klasičnem revizorskem postopku, za kar je porabljenega veliko časa revizorjev in s tem denarja. “Apeliramo, naj se ob spremembah volilne zakonodaje določi neki prag, ki mora biti presežen za revizijo,” je dejal Šoltes. Vsota, nad katero bi bilo poročilo revidirano, pa bi bila še “stvar diskusije”.

Upokojenci varčno

Med najaktivnejšimi udeleženci kampanje je tako na primer tudi Desus porabil le 21 evrov za odprtje in zaprtje volilnega računa. Največ med vsemi revidiranci do zdaj pa so porabili v SD – kar 29.318 evrov. Revizija urada vlade za komuniciranje in v času referenduma največje opozicijske stranke SDS še ni pripravljena. Vsa poročila bodo sicer dokončana do 5. aprila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.