Slovenija
2 ogledov

Za Kekec pašteto veliko zanimanja

Za nakup blagovnih znamk Kekec pašteta, Kraljica mortadela Gorica, Pomurka in MIP, ki bodo danes naprodaj na dražbi, vlada precejšnje zanimanje.

Stečajni upravitelj družbe Mip DML Janko Maček je povedal, da je bilo doslej za eno ali več znamk vplačanih 16 varščin, možno pa jih je vplačati še do konca dneva.

Dražba, ki bo danes ob 13. uri na sedežu nekdanjega CPL v Ljubljani, bo potekala z zviševanjem izklicne cene, blagovne znamke bodo naprodaj posebej.

Blagovna znamka Kekec pašteta bo naprodaj po izklicni ceni 100.000 evrov. Pri nakupu te znamke ima na podlagi licenčne pogodbe iz marca lani predkupno pravico družba Osem iz Murske Sobote. Uveljavljala jo bo lahko tako, da vplača varščino in na dražbi izjavi, da uveljavlja predkupno pravico. Kot je pojasnil Maček, bo morala družba Osem, če bo želela znamko kupiti, izenačiti morebiti zvišano izklicno ceno.

Družba Osem je pred nekaj leti v Murski Soboti najela del prostorov Pomurke, kjer je obrat za izdelavo paštete Kekec. Kot je novembra lani ob objavi sklepa sodišča o prodaji za spletni portal sobotainfo.com povedal lastnik družbe Osem Miroslav Flisar , je pričakoval, da bo sklep o prodaji blagovne znamke prišel že pred nekaj leti. Njegovo podjetje je v tem času namreč vanjo vlagalo in posledično imelo tudi stroške. Flisar je danes povedal, da bo sodeloval na dražbi, načina prodaje blagovne znamke pa ni želel komentirati.

Blagovni znamki Kraljica mortadela Gorica in MIP bosta naprodaj po izklicni ceni 2.000 evrov, blagovna znamka Pomurka pa po izklicni ceni 50 evrov.

Družbo Mip DML je Mesna industrija Primorske (Mip), ki je maja 2005 prevzela Pomurko, ustanovila novembra 2005, in nanjo prenesla službe za komercialo, marketing in logistiko ter tudi blagovne znamke. Mip in njegove hčerinske družbe ter Pomurka so pozneje končali v stečaju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.