Slovenija
24 ogledov

Za knjižnico ni denarja

Na Vurnikovem trgu delavci škofjeloškega podjetja SGP Tehnik gradijo poslovno-st Žurnal24 main
Vurnikov trg. Nove radovljiške knjižnice pred letom 2013 ne bo.
3,9 milijona evrov je celotna pogodbena obveznost občine pri gradnji soseske Vurnikov trg.

Radovljica. “Za knjižnico, ki je velik projekt, je letos predvidenih zelo malo sredstev. Gradnje še nekaj časa ne bo, končana pa naj bi bila leta 2013,” je dejal Ciril Globočnik, radovljiški župan.

Letos le 50 tisoč evrov

V letošnjem občinskem proračunu je za novo knjižnico, ki bi jo morali začeti graditi že pred lanskim poletjem in jo zaposleni v knjižnici zaradi zdajšnje prostorske stiske težko čakajo, predvidenih le 50 tisoč evrov, prihodnje leto pa 971 tisoč evrov.

Celotna pogodbena obveznost občine pri gradnji poslovno-stanovanjske soseske Vurnikov trg je po županovih besedah 3,9 milijona evrov. Več denarja bo za omenjeni projekt namenjenega prihodnje leto ter med letoma 2013 in 2014.

Zategovanje pasu
Občina ima za 2,9 milijona evrov dolga, od 1,7 milijona evrov zapadlih obveznosti konec lanskega leta pa so jih večji del že poravnali, neplačanih je še za 460 tisoč evrov. Župan je zatrdil, da zaradi starih dolgov nimajo likvidnostnih težav, da pa v finančni situaciji, v kateri je občina, ta letos ne more zagotoviti denarja za več večjih projektov, med katerimi je tudi knjižnica. V letošnjem proračunu in proračunu za prihodnje leto je predvidenih po dobrih 19 milijonov evrov.

Ta čas na Vurnikovem trgu oziroma v kareju H gradijo poslovno-stanovanjske objekte, za katere je investitor, podjetje Perina, konec lanskega leta pridobilo gradbeno dovoljenje, gradnja pa naj bi bila končana v letu in pol.

 

Komentarjev 1
  • privat 10:44 24.julij 2011.

    izgleda da direktorica bodoče knjižnice ni nastavila kakemu politiku...ja tako je treba delat ,to je igra v parlamentu