Šport > Košarka
24 ogledov

Za konec še domači poraz Olimpije

Luka Rupnik Saša Despot
Košarkarji Uniona Olimpije so v 6. krogu 2. dela evropskega pokala izgubili s kijevskim Budivelnikom s 83:87.

Košarkarji Uniona Olimpije so s porazom zaključili tekmovanje v evropskem pokalu. Pred domačimi gledalci so morali priznati premoč ukrajinskemu Budivelniku, ki se je s to zmago uvrstil v osmino finala.

Tekma se je končala z incidentom, saj so bili gledalci popolnoma ogorčeni nad sojenjem sodnikov. Nadnje so se spravili tudi gostje iz prvih vrst, po sodniku pa je udaril glasbenik Zoran Predin.

"Sodniku sem samo želel povedati svoje mnenje, ko sem krilil okrog njega, me je k sreči redar zadržal. Takoj sem se pomiril, takoj mi je bilo žal, da sem tako reagiral. V žaru navijaštva, krivica je bila prehuda," je povedal Predin, ki je za svoje dejanje dobil plačilni nalog. "To si bom zapomnil, tega ne bom več ponovil. Tako se navijači ne smejo obnašati," je še dodal Predin.

Opravičilo sodniku, klubu, navijačem

zoran predin napad na sodnika olimpija | Avtor: Youtube Youtube
Ta se je kasneje opravičil tudi udarjenemu sodniku in ljubljanskemu klubu. "Spoštovani sodnik Luis Lopes, KK Olimpija in športni navijači ! Globoko se sramujem svojega nedopustnega dejanja po včerajšnji tekmi. Ne glede na to, da sem popolnoma izgubil nadzor nad sabo, ni nobenega opravičila za moje obnašanje. Iskreno se opravičujem vsem prizadetim, še posebej sodniku Lopesu. Upam, da ga nisem poškodoval, saj to ni bil moj namen. Iskreno se opravičujem KK Olimpija, da sem izrabil njihovo zaupanje, ko so mi dovolili nakup sezonske vstopnice ob robu igrišča. Opravičujem se vsem pravim navijačem, saj še vedno trdim, da je takšno obnašanje nedopustno, ker podpiram samo športno in fer navijanje. V bodoče se odpovedujem obisku tekem, saj očitno ne znam krotiti svojih čustev. Obžalujem, da sem s svojim obnašanjem demonstriral slab zgled za mlajše navijaške navdušence. Želim si, da se takšno obnašanje na nobeni tekmi nikoli več ne ponovi," je v izjavi zapisal glasbenik.

Slab drugi del

Ljubljančani so sicer  tekmovanje končali s 50-odstotnim izkupičkom (8-8). V prvem delu so zabeležili sedem zmag in tri poraze, med 32 najboljšimi ekipami v evropskem pokalu pa so zmagali le enkrat in petkrat izgubili.

Na zadnji tekmi je Union Olimpija kljub porazu pustila dober vtis. Čeprav se je borila proti tekmecu in sodniški trojki, je bila vse do zaključka v igri za presenečenje. Prvič na tekmi je povedla šele v 25. minuti (51:50), prednost na semaforju pa je imela še dobri dve minuti pred koncem. V odločilnih minutah so gosti ob očitni pomoči sodnikov, ki so morali igrišče zapustiti v spremstvu varnostnikov, pametno zaključili napade, Ljubljančani pa so bili neučakani in premalo natančni.

"Čestitke mojim igralcem, ki so danes dali vse od sebe. Lahko bi igrali še dva dneva to tekmo, a ne bi zmagali. Ne smemo biti preveč razočarani, saj glavne tekme še le prihajajo. Evropsko sezono smo končali in časa za analize bo še dovolj. Še vedno smo pod emocijami," je po tekmi dejal trener zmajev Aleš Pipan.

V nadaljevanju sezone zeleno-bele čaka ogorčen boj v Ligi ABA za uvrstitev v evropska tekmovanja v prihodnji sezoni ter verjetno še trši za prevlado na slovenskih parketih, kjer so brez lovorike državnega prvaka že štiri sezone.

Eurocup, skupina M:

Union Olimpija : Budivelnik 83:87 (17:22, 23:23, 22:19, 21:23)
Omić in Gailius 21, Rupnik 15; Minard, Ahearn in Lavrinovič 18

Banvit : Hapoel Jeruzalem 93:79 (26:17, 25:23, 25:24, 18:14)

Komentarjev 16
  • vico 14:32 20.februar 2014.

    bis sm tam in res ne vem z kasno silo sodnik odloca tekme sramota sodnikom njim bi mogl prepovedat sodit sploh pa temu gnoju od sodnika ne zagovarjam nasilja sam lahko je pricakoval da bo tko.kje drugje bi blo se ...prikaži več hujs.zasluzu si je sodnik ker roko na srce to je sramota vsem sodnikom...lahko je z kuverto srat pa delat tko kot sodniki hocjo.mogl bi igralci na igriscu pokazat svoje znanje ne pa se sodniki delajo za druge kot da nemorejo igralci sami odlocat o svoji usodi.bravo OLIMPIJA ste igral.

  • driving46 11:20 20.februar 2014.

    Je samo krilil z rokami, hahahahaha, res umetniška svoboda.Od nekdaj mi je šel na živce, prepotenten do konca, pljuva po glasbenih kolegih, samooklicani guru inteligentnih besedil, celo življenje se šlepa na pet pesmi iz osemdesetih, ki jih nenehno predeluje ...prikaži več od etno do jazz variante, na CRO se šlepa na Arsena Dediča, pa za vsak športni dogodek se vsili s kakšno "himno". Res kariera da te kap.

  • MZupan 11:10 20.februar 2014.

    A ni tale gospod dotični, ki poje "Maribor je tak fejst nor" pa že skoraj cel lajf živi Ljubljani, tudi med drugim član FORUMA21?