Slovenija
26 ogledov

Za konec tedna sneg?

Listje Shutterstock
Do petka bo vreme še nespremenjeno, potem pa se nam obetajo padavine, možen bo tudi sneg do nižin.

Do petka bo vreme še toplo in suho, po nižinah bo zjutraj gosta megla. Jutranje temperature bodo od 2 do 8 stopinj, dnevne se bodo povzpele do 20 stopinj Celzija, na Primorskem še kako stopinjo več.

Spremembe bodo nastale v petek, ko lahko pričakujemo dež. Kot je povedal meteorolog Brane Gregorčič z Agencije RS za okolje, v soboto in nedeljo lahko pričakujemo prehod izrazite vremenske fronte in ohladitev. Meja sneženja se bo spuščala, najbolj v noči na nedeljo. Do katere nadmorske višine bo sneg, danes še ni mogoče povedati, je bil previden Gregorčič. "Če pa že bo sneg, bo padal med dežjem. Plužili po nižinah pa prav gotovo še ne bomo," je dodal.

Gregorčič nas je spomnil, da je lani oktobra že dvakrat snežilo in da je lomilo veje dreves. Napovedal je, da bi se ta konec tedna lahko že pokazala podobna prva zimska ohladitev. "Da bi sneg zapadel v nižinah, pa ja prav malo verjetno," je sklenil Gregorčič in dodal, da bo na Ljubljanskem maratonu, ki bo konec tedna, v najboljšem primeru deževalo in bilo 5 stopinj Celzija.

Hladno in nestanovitno vreme se bo po napovedih nadaljevalo vse do praznikov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.