Slovenija
21 ogledov

Za Lahovnika objavili klavzulo

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Na željo ministra za gospodarstvo Mateja Lahovnika je Termoelektrarna Šoštanj (TEŠ) objavila protikorupcijsko klavzulo iz pogodbe o nakupu opreme za šesti blok termoelektrarne.

"Klavzulo smo objavili na naši spletni strani danes. So si jo pa lahko že pred tem ogledali vsi, ki so to hoteli, med drugim tudi nekateri slovenski mediji," so zapisali v TEŠ.

V četrtek se je vlada odločila, da bo v dveh tednih pridobila vso relevantno dokumentacijo, povezano s naložbo v šesti blok. To odločitev v TEŠ pozdravljajo, dokumentacijo pa bodo vladi posredovali v najkrajšem možnem času.

Poslovna skrivnost
A kot so poudarili, je pogodba "poslovni, predvsem pa pravnoformalni odnos med podpisniki, ki temelji na varovanju poslovne skrivnosti". Zato celotna vsebina ne bo razkrita javnosti.

Komisija za preprečevanje korupcije je dokumentacijo, povezano z gradnjo TEŠ 6, že prejela. Zato naj bi se v prihodnjih tednih razjasnile vse dileme in pomisleki v zvezi s tem projektov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.