Slovenija
19 ogledov

Za lažji začetek leta

V vseslovenski akciji Pomagajmo danes so se izkazali tudi Dolenjci, ki so s šols Žurnal24 main
Humanitarnost. Akcij ne manjka, prav tako družin v stiski.

Tudi v dolenjski prestolnici je stekla enodnevna humanitarna akcija za pomoč družinam v stiski, ki je stekla na pobudo Radia 1 v sodelovanju s Slovensko Karitas.

Pridružili smo se ji z veseljem, čeprav številnih dejavnosti, s katerimi pomagamo socialno šibkim, ne manjka niti čez leto,” pravi Mojca Špec Potočar, predsednica Območnega združenja Rdečega križa (OZRK) Novo mesto. Kot dodaja, bodo dejavnosti še okrepili, saj se prav na začetku novega šolskega leta število prosilcev pomoči znatno poveča. “Vse več je delavcev, ki so se zaradi izgube službe, stečajev in neizplačanih plač znašli v hudi socialni stiski, s tem pa tudi njihove družine. Nakup šolskih potrebščin je pač za marsikoga v tem času, ko se začenja novo šolsko leto, prevelik zalogaj.”

Na OZRK Novo mesto so letos že podelili 140 bonov za šolske potrebščine v skupnem znesku 8.665 evrov, poleg prehrambnih paketov so razdelili 7.673 litrov mleka in 3.927 kilogramov pralnega praška. Septembra bodo dodatno okrepili delitev prehrane iz evropskih zalog, tradicionalno pa bodo podelili tudi več štipendij dijakom iz socialno šibkejših družin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.