Slovenija
28 ogledov

Za legalizacijo zaprosila žena

Ljubljana 23.02.09, intervju, M. Jaklic, lekarne, Foto: Dejan Mijovic Ljubljana 23.02.09, intervju, M. Jaklic, lekarne, Foto: Dejan Mijovic
Črna gradnja. Še en mesec in bosta Jakliča dobila gradbeno dovoljenje?

Andreja Jaklič, žena Marka Jakliča, je podala zahtevo za izdajo gradbenega dovoljenja za črno gradnjo v Selu nad Polhovim Gradcem, so potrdili na ljubljanski upravni enoti (UE). O zahtevi bodo odločili, "ko bodo izpolnjeni vsi zakonski pogoji". To pomeni, da če je bila njena vloga popolna, bo odločitev UE znana sredi oktobra.

Po vsej verjetnosti bo UE nelegalno zgrajene objekte legalizirala, saj je Občina Dobrova - Polhov Gradec konec julija objavila odlok o občinskem prostorskem načrtu, s katerim je odobrila Jakličevo vlogo za spremembo namembnosti. S tem je tudi odpravila glavno oviro do legalizacije, saj je UE do zdaj trikrat zavrnila Jakličevo vlogo za izdajo gradbenega dovoljenja predvsem zaradi neskladnosti s prostorskimi akti.

Žena, ker je zdaj lastnica

Sklepati je, da je v zadnjem poskusu za legalizacijo žena zaprosila zato, ker sta si zakonca razdelila premoženje. Andreja Jaklič, izredna profesorica na fakulteti za družbene vede, je dobila vse nepremičnine v Sloveniji, on pa v tujini. Na njene nepremičnine naj bi vpisali tudi pravico do brezplačnega dosmrtnega užitka ter prepoved odtujitve in obremenitve. Jaklič je zanikal, da je to storil zaradi odškodninskih tožb, ki jih je zoper njega vložila Vzajemna. Takrat je celo napovedal, da bo zavarovalnica izgubila vse tožbe, čez nekaj dni pa je sodišče odločilo, da mora s sodelavcem Francem Henigmanom Vzajemni vrniti 360 tisoč evrov zaradi oškodovanja družbe.

 

Komentarjev 4
  • privat 08:29 10.september 2013.

    če bi bil ta ničvrednež običen državljan,bi mu država že zdavnaj pobrala in uničila vse kar ima....In politiki pravijo da je kriza in da je potrebno šparati na socialno ogroženih. Kaka je to država?? Ali policija prisluškuje takim ljudem ,ki ...prikaži veči danes resnično ogrožajo državo??

  • colibri 06:59 10.september 2013.

    ŽENA LEPO SODELUJE PRI ZAKONITIH MALVERZACIJAH, PA ŠE V DRŽAVNI SLIŽBI LEPO DELA

  • renemario 06:20 10.september 2013.

    Temu tipu dejansko uspe vse, ker ima zaledje v nesposbnih uradnikih, ki ne vedo in ne želijo rešiti te črne gradnje. Sedaj pa se njegova žena celotni Sloveniji lepo smeji in norčuje, ker itak ve, da ji ti isti uradniki, ...prikaži več ki so pod vplivom denarja in politike ne bodo porušili črne gradnje. To je pravna in demokratična država. Poserjem se na vse to.