Slovenija
28 ogledov

Za lekarno ena vloga

Novomeščanom se nova lekarna Dolenjskih lekarn obeta septembra v Hederi v Bršlji Žurnal24 main
Koncesija. Za lekarno v Mačkovcu le ena prijava. Štiri svetnice koncesiji nasprotujejo.

Na razpis za pridobitev koncesije za lekarno v bodočem trgovskem središču Qlandia v Mačkovcu, o katerem smo pisali včeraj, je, kot so nam povedali na Mestni občini Novo mesto (MONM), prispela ena vloga. Končne odločitve, kot so dejali, še ni mogoče napovedovati, več pa bo znanega čez predvidoma dva tedna.

Proti koncesiji
Občinske svetnice Ana Bilbija, Cirila Surina Zajc, Darinka Smrke in Jasna Šinkovec (prvi dve sta tudi članici sveta Dolenjskih lekarn) so na odbor za družbene dejavnosti MONM, ki je obravnaval pobudo o razpisu koncesije, naslovile pismo, v katerem koncesiji nasprotujejo.

“Z nameravano podelitvijo koncesije župan ravna v nasprotju s strategijo razvoja primarnega zdravstva, kjer je napisano, da bo občina podpirala razvoj občinskih javnih zavodov in ne zasebnih koncesij,” med drugim piše v pismu.

Odbor za družbene dejavnosti je pobudo investitorjev Qlandie za podelitev zasebne koncesije, kot so nam razložili na MONM, sprejel pozitivno v želji, da bi se z odprtjem nove lekarne približali normativu o dostopnosti in preskrbljenosti občanov, ki ga MONM zdaj ne dosega.

Siromašenje javnega?
Župan Alojz Muhič naj bi s podelitvijo koncesije, kot so pojasnile omenjene svetnice, zavestno siromašil javni zavod, namesto da bi Dolenjskim lekarnam omogočal širitev in tako posredno plemenitil premoženje MONM, ki je njihov ustanovitelj.

Dolenjske lekarne so sicer lansko leto končale pozitivno, presežek prihodkov nad odhodki je znašal nekaj manj kot 300 tisoč evrov. Načrtovani poslovni izid so presegli za 27 odstotkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.