Slovenija
71 ogledov

Za Leonardom F. Peklarjem razpisana Interpolova tiralica

Tiralica Leonard Peklar Interpol
Interpol je na svoji spletni strani objavil tiralico za lastnikom svetovalnega podjetja Socius, vpletenim v sporne posle z SCT, Leonardom F. Peklarjem, ki se izogiba priporu.

V mednarodni tiralici je navedeno, da 48-letnega Peklarja iščejo zaradi suma zlorabe položaja. 

Sodišče je za Peklarjem, ki se ni udeleževal sojenja v zadevi Big trading, najprej razpisalo pripor, nato pa še mednarodno tiralico. Tožilec Boštjan Jeglič je vztrajal, da je poslabšanje Peklarjevega zdravja, kar je obtoženi navajal kot razlog, da ne hodi na sodišče, očitno posledica začetka kazenskega postopka, zaradi česar je zahteval pripor.

Peklar: ta tiralica je strahovita krivica

"Ne glede na to, kaj si o sodnih postopkih in z njimi povezanimi zadevami mislite o meni, verjamem, da bodo prihodnji dnevi, tedni in meseci bistveno bolj objektivno prikazali bistvo celotne zgodbe, predvsem pa njeno absurdno neskladje z dejanskim stanjem," se je v izjavi, ki so jo posredovali iz Odvetniške pisarne Stušek, odzval Peklar.

"Slovenskega sodišča več kot očitno ne zanimajo strokovna mnenja mednarodno priznanih zdravnikov in inštitucij. Namesto tega sem deležen neproporcionalnega poseganja po represivnih ukrepih, ki meni in moji družini povzročajo strahovito krivico in nepopravljivo škodo," je zapisal.

Zatrdil je še, da se ni nikoli skrival oziroma ni nikoli pobegnil ter da je ustreznim uradnim organom pred več kot dvema letoma posredoval natančne podatke o svojem novem prebivališču, ki so ostali nespremenjeni.

Fiktivna nakazila iz SCT-ja

V zadevi Big trading je po mnenju tožilstva spornih več nakazil SCT družbi Big Trading za domnevno fiktivne svetovalne posle v letih 2003 in 2004. SCT naj bi družbi Big trading plačal več kot 300.000 evrov za svetovanje pri korporativnem upravljanju in nekaterih poslih, del tega denarja pa naj bi se tudi prek nepremičnin vrnil v roke vodilnih v SCT.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • jakec1575 22:32 08.april 2015.

    Če imaš tako močne argumente, te tudi nezdravje ne bi zaustavilo, da opereš svoje ime. Pesek v oči. On je prizadet. On je osebno prizadet. Edina pravilna odlocitev.

  • franke 19:26 08.april 2015.

    NJEMU SE GODI VELIKA KRIVICA. PA ON JE JA POŠTEN !!!!!!!!!!???????????

  • Ejsi_Disi 19:06 08.april 2015.

    Vsem bivšim delavcem SCT-ja je naredil nepopravljivo škodo!!! Dvoličnež!