Slovenija
19 ogledov

Za letos ni več denarja

Klub seniorjev Žurnal24 main
Izobraževanje odraslih. V šestih letih razdelili skoraj sedem milijonov evrov.

Odrasle k dokončanju programov formalnega izobraževanja do srednješolske, pete stopnje izobrazbe in s tem do boljših zaposlitvenih možnosti posameznikov spodbujajo tudi s sofinanciranjem šolnin s strani Javnega sklada Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije.

Zmanjkalo sredstev

Skupni znesek sredstev, namenjen sofinanciranju šolnin za zmanjševanje izobrazbenega primanjkljaja v šolskih letih od 2007/08 do 2012/13, je skoraj sedem milijonov evrov, vendar je denarja za sofinanciranje šolnin za letošnje šolsko leto zmanjkalo. “Glede na število prejetih vlog in razpoložljiva sredstva sklad predvideva, da sofinanciranje šolnin tistim vlagateljem, ki so se v izobraževanje vpisali v šolskem letu 2012/13 in ga bodo delno ali v celoti končali konec šolskega leta, ne bo mogoče,” pojasnjujejo pri skladu.

Interesa je veliko

Sklad je iz proračunskih let 2011 in 2012 izplačal vsa sredstva v skupni višini skoraj 4,5 milijona evrov ter sofinanciral srednješolsko izobraževanje 3.879 posameznikom. “Interes vlagateljev za sofinanciranje šolnin je velik. Na začetku razpisa leta 2011 je sklad prejel 4.069 vlog, lani pa 3.179. Večje povpraševanje po financiranju izobraževalnih programov smo leta 2011 zaznali zaradi prekinitve financiranja šolnin brezposelnim s strani Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje,” dodajajo na republiškem skladu za razvoj kadrov in štipendije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.