Slovenija
17 ogledov

Za manj črnih točk

Motorist Žurnal24 main
Delavnica. Policija želi motoriste opozoriti na nevarne odseke.

Policija se je zaradi lanskega povečanega števila prometnih nesreč motoristov odločila za preventivno delavnico Bolj pripravljen motorist, bolj varen motorist. "Z njo bi radi povečali pripravljenost motoristov za udeležbo v cestnem prometu in jih seznanili z nevarnostmi, ki so jim izpostavljeni," poudarja Anita Leskovec, tiskovna predstavnica Policijske uprave (PU) Koper, kjer so lani obravnavali 30 odstotkov več prometnih nesreč kot leta 2010, prav tako pa je bilo glede na leto prej več telesnih poškodb motoristov in sopotnikov ter nesreč, ki so jih motoristi povzročili.

Tudi praska na terenu

Delavnica, v kateri bodo sodelovali policijski inštruktorji varne vožnje, bo obsegala tudi praktični del, v sklopu katerega se bodo seznanili predvsem z nekaterimi nevarnimi cestnimi odseki, kjer so bile težje prometne nesreče z udeležbo motoristov. Delavnica bo 31. marca ob 9. uri, naslednji termini pa bodo določeni glede na prijave motoristov. Prijaviti se je mogoče prek elektronske pošte (pukp@policija.si; v prijavi je treba navesti ime in priimek ter telefonsko številko) ali po telefonu na številko 05/613 12 30. Zadnji dan za prijavo na prvo delavnico je sreda, 21. marca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.