Slovenija
25 ogledov

Za manj kot evro brez ugovora

(Foto: Aleksandar Lukić) Žurnal24 main
Z Davčne uprave RS (Durs) so sporočili, da ugovorov ni treba vlagati, če prihaja do razlike, manjše od enega evra.

V teh dneh so nekateri zavezanci za dohodnino že prejeli informativne izračune dohodnine. V nekaterih primerih prihaja do manjših razlik (nekaj centov) med zneski, navedenimi v informativnih izračunih, in zneski, ki so jih prejeli od svojega izplačevalca dohodkov.

Do razlik prihaja zaradi različnega zaokroževanja zneskov, saj izplačevalci dohodkov Dursu poročajo mesečno, zavezancem pa so poročali na letni ravni.

Zavezancem ni treba vlagati ugovorov zoper informativni izračun dohodnine, če razlika med zneski dohodkov iz informativnega izračuna dohodnine in zneski dohodkov iz obvestil, prejetih s strani izplačevalcev, v skupnem znesku ne presega 1 EUR. Pri veliki večini zavezancev, kjer bo zaradi zaokroževanja zneskov prihajalo do razlik, bodo te znašale nekaj centov, večja razlika (do 1 EUR) pa se lahko pojavi pri zavezancih, ki so imeli zadnje leto večje število različnih izplačevalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.