Slovenija
9 ogledov

Za manj kot odstotek pred Pahorjem

null Žurnal24 main
V tokratni javnomnenjski raziskavi Vox populi, ki jo je za POP TV in Dnevnik opravila agencija Ninamedia, delo vlade kot uspešno ocenjuje 34 odstotkov. Na vrhu prvič Potočnik.

Delo vlade je neuspešno po mnenju 58,9 odstotka vprašanih. Če bi bile volitve danes, bi največ, 20,4 odstotka vprašanih, glasovalo za SDS, za največjo vladno stranko SD pa 19,6 odstotka. Na tretjem mestu je presenetljivo SNS z 8,8 odstotka glasov, sledijo ji LDS (6,1 odstotka), Zares (5,4 odstotka), DeSUS (3 odstotki) in SLS (2,8 odstotka).

Če bi bile volitve danes:
SDS 20,4%
SD 19,6%
SNS 8,8%
LDS 6,1%
Zares 5,4%
DeSUS 3%
SLS 2,8%
Najbolj priljubljen Potočnik
Na lestvici najbolj priljubljenih politikov vodi, tokrat prvič, evropski komisar Janez Potočnik. Sledijo mu gospodarski minister Matej Lahovnik, predsednik republike Danilo Türk in notranja ministrica Katarina Kresal.

Za njimi so se na lestvico uvrstili še minister za zdravje Borut Miklavčič, obrambna ministrica Ljubica Jelušič, premier Borut Pahor in ljubljanski župan Zoran Janković.>

Javnomnenjsko raziskavo je med 19. in 21. januarjem opravila agencija Ninamedia, v njej pa je sodelovalo 700 oseb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.