Slovenija
27 ogledov

Za manjšo zamudo je krivo vreme

Vzporedno z gradnjo novega prizidka potekajo priprave na zamenjavo dotrajane str Žurnal24 main
Dela na prizidku vzhodne tribune končana do začetka hokejske sezone 2010/11.

"Prva faza obnove hokejske dvorane Podmežakla bo končana do začetka hokejske sezone 2010/11, ko bo na novo pridobljenih 4.535 kvadratnih metrov površin, prostora na vzhodni tribuni pa bo za 1.468 gledalcev," pojasnjuje jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger.

Od uvedbe izvajalcev v delo, ki je bila 23. julija, do februarja so bili izvedeni pripravljalna dela, izkop ter odvoz materiala, pri tem pa so se pojavljale velike skale, ki so dodatno otežile delo in rušitev prizidka dvorane. Izvedena so že tudi armiranobetonska dela do drugega nadstropja s tribunami. "Glede na terminski načrt je zaradi zimskih razmer, torej hladnih dni in velike količine snega, izvedba del nekoliko v zaostanku, vendar bo načrtovano zunanje betonsko ogrodje končano do načrtovanega končnega roka, to je do začetka aprila, ko se po zaključku hokejsko-drsalne sezone izvajalcu del predajo notranji prostori dvorane. Vzporedno že potekajo priprave na drugo fazo, na obnovo strehe in gradnjo zunanjega stopnišča II., ki se bo predvidoma izvajala v letu 2011," dodajajo na Občini Jesenice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.