Slovenija
336 ogledov

"Za milijardo evrov prodala govorečega mačka Toma"

Talking Tom Promo
Najbogatejša Slovenca Iza in Samo Login naj bi po pisanju Financ prodala podjetje Outfiut7. Posel naj bi bil vreden okoli milijardo evrov.

Koliko je par, ki je lastnik okoli 60 odstotkov družbe, iztržil, uradno ni znano. Prav tako ni jasno, kdo je kupec, še pišejo Finance. Loginova pa na vprašanja ne odgovarjata.

Pred tedni se je kot morebitnega kupca omenjalo kitajsko družbo Zhejiang Jinke Entertainment Culture Co. Ali slovensko podjetje res kupili, ni znano.

Po navedbah Financ je bilo trgovanje z delnicami te kitajske družbe včeraj še vedno ustavljeno – njena uprava je že oktobra objavila obvestilo, da načrtujejo nakup družbe s področja mobilnih iger in zabavne industrije.

Po neuradnih informacijah časnika so zaposleni in lastniki Outfita7 dobili obvestilo, da je družba pred prodajo, kupec pa naj bi ponujal nekaj več kot 100 evrov za delnico družbe.

Glede na število delnic bi kupnina po tej ceni znašala skoraj milijardo evrov. Potemtakem gre za največji prevzem v zgodovini Slovenije, čeprav je Outfit7 prej globalno kot slovensko podjetje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • Yowie 13:48 06.januar 2017.

    Reklame, reklame in še enkrat reklame...Tukaj gre za preprodajo raklmnega prostora!

  • Jagijagi1 10:55 06.januar 2017.

    Najlepše je ninati v javni upravi!

  • Marcel Pravnik 09:29 05.januar 2017.

    Jaz pa mislim, da so se prav odločil. Vsaka zadeve raste raste...pride do neke točke, ko verjetno višje ne gre, zato je prodaja racionalna odločitev. Verjetno bodo nekateri delničarji/tudi zaposleni šli sedaj na svoje in se zna goditi, da bo ...prikaži več čez deset let 1000 takšnih aplikacij, ki jih bodo prodali po miljardo na kom... Npr. Nokio, če bi prodali, ko ji je šlo najbolje, ali pa celo Tam leta 1988, ko ga je snubil Man itd. Bistvo je pravi trenutek, tega pa na žalost v večini primeru nismo sposobni zaznati. Torej Q7 ČESTITKE ZA NAREJENO