Slovenija
5429 ogledov

Za ministra Počivalška odprli gostilno: "Pil sem samo vodo," je dejal

Zdravko Počivalšek Saša Despot
Za ministra Počivalška odprli gostilno v Prlekiji in menda na delo poklicali celo kuharja, kar pa je najemnik zanikal.

"Medtem ko predstavniki vlade žugajo prebivalcem Slovenije ter od njih zahtevajo dosledno upoštevanje ukrepov in številni gostinci zaradi izpada dohodka zapirajo svoje dejavnosti, pa je minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek v gostinskem obratu sestankoval in, kot kaže, po nekaterih informacijah tudi obedoval s svojimi političnimi in gospodarskimi partnerji," piše 24 ur.com.

Audi gospodarskega ministra in podpredsednika vlade Zdravka Počivalška (SMC) je v petek stal na parkirišču pred gostiščem Taverna v Ivanjkovcih, ob njem pa še deset drugih avtomobilov.

Med njimi je bila tudi poslanka SMC-ja Mojca Žnidarič, ki je v oddaji 24 ur pojasnila da je šlo za dlje časa načrtovani sestanek z obrtniki. Zatrdila je, da niso jedli, ampak samo popili vodo, ob upoštevanju epidemioloških pravil; nosili so maske, držali razdaljo... 

V gostilni so omenjeni sestanek potrdili, najemnik gostilne  Dino Kruhoberec je za portal povedal, da gostom niso kuhali.  "Radenska, navadna voda, in to je to. Jaz kuharja zagotovo ne bom plačal za en dan," je dejal  za 24ur.com. Navedbe, da naj bi pred visokim obiskov v službo poklicali kuharja, je najemnik zavrnil. Po njegovem je gostilna zaprta, delavci pa na čakanju. Ob tem je dejal, da kuhinjo trenutno obnavljajo, zato ne morejo kuhati. 

Vendar je novinar gostilno poklicali še enkrat, z drugega telefona, in se pozanimal, ali lahko naroči hrano za družinsko praznovanje. Dobil je odgovor, "da seveda lahko". Kako, če pa kuhinjo renovirajo..?

Minister Počivalček je popoldne na twitterju pojasnil,  da se je "odzval vabilu predstavnikov OZS Ormož in Ljutomer na pogovor o njihovih težavah in naših ukrepih. Izbrali so prostor, ki je ustrezal preventivnim ukrepom NIJZ in ki kaže potencial za razvoj turizma. Šlo je za uradni poslovni sestanek, ti so dovoljeni. Pil sem samo vodo." 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 37
  • Avatar Leon
    Leon 15:50 09.februar 2021.

    https://www.norakrava.si/afera-voda-in-radenska-ljubljana-posilja-v-prlekijo-korupcijsko-pomoc/

  • Ocvirke 14:29 09.februar 2021.

    Vodo je pil...ja seveda...tip je s Kozjanskega. Pa videt je kot lahkoatletski asket.

  • vojko19 11:55 09.februar 2021.

    gospod počivalšek, mi imamo tudi že dalj časa dogovorjen sestanek jebecev in bi se dobili v vaški gostilni in pili samo vodo. kje lahko dobimo dovoljenje da ne bomo sankcionirani?