Slovenija
57 ogledov

Za ministrico predlagajo Katičevo

Andreja Katič mediaspeed
SD za novo obrambno ministrico predlaga poslanko Andrejo Katič, ki pravi, da se bo zavzemala predvsem za varnost.

Stranka SD za novo ministrico za obrambo predlaga poslanko in podpredsednico državnega zbora Andrejo Katič, je po srečanju s predsednikom vlade Mirom Cerarjem pojasnil predsednik SD Dejan Židan. Cerar je predlog sprejel. Obeta pa se ji tudi podpora vseh koalicijskih strank.

Katičeva je v sporočilu za javnost sporočila, da se je za kandidaturo za novo obrambno ministrico odločila po tehtnem premisleku. Kot ministrica pa želi delovati predvsem v smeri krepitve obrambno-varnostnega sistema kot celote ter še posebej na področju zaščite, reševanja in pomoči. "Želim si, da bi Slovenija še naprej ostala ena izmed najbolj varnih držav Evrope in da bo hkrati prispevala k varnosti celotne regije ter krepitve trajnega miru v svetu."

Šele druga ženska na tem položaju

Katičeva bo v primeru, da jo bo državni zbor na to mesto potrdil, šele druga ženska, ki bo vodila obrambni resor. Edina ženska, ki je pred njo še vodila ministrstvo za obrambo je Ljubica Jelušič, ki prav tako izhaja iz vrst SD. Ministrstvo za obrambo je sicer vodilo že enajst ministrov, a le eden je doslej mandat izpeljal v celoti.

Katičeva je ob naznanitvi, da se poteguje za mesto ministrice, še navedla, da si kot dolgoletna borka za pravice žensk in dosledno spoštovanje človekovih pravic, želi tudi pri svojem nadaljnjem delovanju spodbujati enakopravnost med spoloma ter spoštovanje različnosti.

Maja Makovec Brenčič  | Avtor: mediaspeed mediaspeed
Predvidoma ta teden znano tudi ime ministra za izobraževanje

Cerar pa naj bi predvidoma še ta teden predstavil tudi ime ministra oziroma ministrice za izobraževanje. Kot je danes za STA povedala vodja poslanske skupine SMC Simona Kustec Lipicer novi minister za izobraževanje ne bo prihajal iz poslanskih klopi, so pa v ožjem izboru tudi možni kandidati iz strankarskih vrst. Kot najresnejša kandidatka za to mesto se sicer omenja prorektorica Univerze v Ljubljani Maja Makovec Brenčič.

Komentarjev 13
  • BojanBojan 07:46 22.april 2015.

    - predsednica nadzornega sveta Elektro Maribor,- predsednica skupščine Komunalnega podjetja Velenje,- članica sveta javnega zavoda Zdravstveni dom Velenje,- predsednica Združenja tajnikov slovenskih občin,- direktorica občinske uprave Mestne občine Velenje,- vodja Pravno-premoženjske službe Mestne občine Velenje,<br ...prikaži več />- vodja Pravne službe Mestne občine Velenje.Idealna za MORS! Brijam, šišam, zube vadim! Pa to je to!Slovenija je res država, kjer lahko uspe prav vsak! Brez izkušenj, strokovnosti, poznavanja področja,... Vse funkcije, ki jih je opravljala so bile pa po sistemu "NAŠA JE!"...Mi smo res ena mini afriška državica....

  • vladek 06:52 22.april 2015.

    svašta,komunalka pa ministrica vojske

  • legija 23:09 21.april 2015.

    Ona je naša, je že večkrat preverjena, zelo prilagodljiva...!